Glassnøkkelen til Camilla Grebe

Camilla Grebe (Foto: Viktor Fremling)

Svenske Camilla Grebe tildeles den skandinaviske krimprisen Glassnøkkelen 2018. Hun får prisen for romanen "Husdyret", som kommer på norsk i slutten av måneden. 

 

Grebes roman ble kåret til årets beste kriminalroman av Svenska Deckarakademin i 2017. Nå kan boken altså også smykke seg med å være «Beste Nordiske Krim».

Glassnøkkelen er en årlig pris for beste nordiske kriminallitterære verk (roman eller novellesamling). Den er tidligere tildelt blant andre Henning Mankell, Stieg Larsson og Jo Nesbø.

Prisen utdeles av Skandinaviska Kriminalsällskapet og gis for en bok utgitt av en dansk, finsk, islandsk, norsk eller svensk forfatter. Fjorårets vinner var Malin Persson Giolito, som fikk Glassnøkkelen for Størst av alt.

«En forferdelig forbrytelse»

Dette skriver Grebes norske forlag Gyldendal om boken: «En krim om en forferdelig forbrytelse, om menneskene som begikk ugjerningen og om de som må løse saken.»

De tre er Malin, en ung kvinnelig politietterforsker, det er Hanne, som har hukommelsestap, og som frykter fremtiden. Og det er Jake, gutten som bærer på en vond hemmelighet. Disse føres sammen av denne forferdelige forbrytelsen, og jakten på morderen skal forandre deres liv.

Boken er en frittstående oppfølger til Grebes forrige roman, Når isen brister, som kom på norsk i 2017.

Husdyret er oversatt av Elisabeth Bjørnson og kommer ut på Gyldendal. Den vil være i handelen 24. august.

Camilla Grebe kommer til Norge i september for å presentere boken på en rekke arrangementer.

 

(Hovedfoto: Viktor Fremling / Gyldendal)