Gladwell inn på Boklista

"David og Goliat" suser inn som eneste nykommer på Boklista denne uka.

Det er forbausende stabilt på Boklista denne uka. Tetbøkene holder sine plasseringer fra sist. Blant de totalt 45 bøkene på de tre listene er det faktisk kun en ny tittel: Malcolm Gladwells David og Goliat (Forlaget Press). Mange fikk kanskje med seg hans opptreden hos Fredrik Skavlan for et par fredager siden.

 

Hvorfor vinner David?

Etter internasjonale storselgere som Vippepunktet og Outliers er Malcolm Gladwell tilbake med en bok som forklarer hvorfor David slår Goliat. Ikke bare på en slagmark for 3000 år siden, da en enkel gjetergutt nedkjempet sin gigant av en motstander med stein og slynge, men igjen og igjen i samfunnet omkring oss hver gang den lille underdog’en slår en kjempe til marken. Har vi egentlig forstått hvorfor David vinner?

Gladwell gir leseren fortellinger om geriljastrateger, kreftforskere, rettighetsforkjempere og idrettstrenere – alt sammen i et forsøk på å forstå hvordan David slår Goliat: Når er en dårlig oppvekst en god ting? Når er en livshemmende egenskap et fortrinn? Er det egentlig smartest å la barnet ditt gå på den best tenkelige skolen? Malcolm Gladwell utfordrer  vanetenkning om hindre og ulemper, finner nye vinklinger og gir en ny forståelse av hvordan svakheter og motstand kan vendes til styrke.

 

Du finner Boklista for Uke 4 her.

Listene er utarbeidet av Bokhandlerforeningen.

 

(Foto: Forlaget Press / Brooke Williams)