Frihet, likhet og søsterskap

LESERNES FAVORITT: Marta Breen og Jenny Jordahl skriver om 150 år med kvinnekamp.

Kvinner i kamp (Cappelen Damm) er det tredje samarbeidsprosjektet til Marta Breen og Jenny Jordahl. De har tidligere gitt ut F-ordet og 60 kvinner du skulle ha møtt. Bøkene har trukket historiske kvinner frem i lyset. I Kvinner i kamp forteller forfatterne om kvinnebevegelsens mange dramatiske kamper.

– Etter å ha skrevet om norske pionerer i den forrige boka 60 damer du skulle ha møtt, føltes det naturlig å løfte blikket internasjonalt, sa Breen til BOK365 tidligere i år.

Bokens internasjonale appell har også ført til et formidabelt rettighetssalg til utlandet – noe som var særlig tydelig under Frankfurt-messen i høst.

– Det er litt sånn: «Hvilke land har vi igjen?» Kvinner i kamp er hittil solgt til 17 land, og vi bør klare å bikke tjue i løpet av messen. Vi holder på med flere avtaler nå. Boken kom jo ut 8. mars i Norge, så det er utrolig at boken allerede er ute så mange steder i verden, sa Cappelen Damm Agencys Anette Garpestad.

Kvinner i kamp er blant de femten finalistene i «Lesernes favorittbok».  Har du lyst til å løfte frem denne eller en av de øvrige finalistene, kan du stemme her. Du kan stemme én gang per døgn per devise frem til 5. januar.

 

(Hovedfoto: Maria Gossé)