–Fortsatt boksatsing i Narvesen

– Vi stiller oss positive både til et fortsatt samarbeid med Bladcentralen og eventuelle nye aktører, sier Kristin Mjelve Aarø i Reitan Convenience.

 

Selv om Interpress slutter med  bokdistribusjon, skal boklesende Narvesen-kunder fremdeles være sikret lesestoff. Spørsmålet er om dette kun blir bøker distribuert gjennom Bladcentralen.

 

«Vi har søkt ulike løsninger for økonomisk forsvarlig drift, men dette har ikke vist seg mulig.» I går kastet Interpress Norge inn håndkleet og meldte at de avvikler sin bokdistribusjon fra årsskiftet.

 

–Vil ikke kommentere tall

«Etter mange år uten lønnsom drift, har styret i Interpress Norge besluttet å legge ned bokdistribusjonen i Interpress Norge fra 2015,» het det i en melding fra selskapet til leverandørene.

–Hvor dårlige har tallene vært?

–Vi ønsker ikke å kommentere konkrete tall i forhold til dette, men bokdistribusjonsvirksomheten har ikke vært lønnsom for oss i en lengre periode, dessverre, sier Kristin Mjelve Aarø, PA for adm. dir. Reitan Convenience AS.

 

Interpress

 

Lover bredt og variert utvalg

–Hele konkurransesituasjonen i bokdistribusjonsmarkedet er en del av beslutningen, og vi synes det er leit at vi ikke lenger kan være en utfordrer til Bladcentralen på distribusjon av bøker til massemarkedet, sier Aarø.

Men dette betyr slett ikke slutten for bøker hos Narvesen:

–Kundene skal fortsatt få et bredt og variert utvalg av bøker i Narvesen, og vi stiller oss positive til et fortsatt samarbeid med Bladcentralen, samt til samarbeid med eventuelle nye aktører i markedet, sier Kristin Mjelve Aarø.