Forlaget på låven

Folkene bak: Rune S. Alexandersen, Elene Martinsen, Jenny Martinsen og Per Magnus Henriksen.

Språkbedriften Tekstgården har kjøpt Origami forlag og bygger nå opp et eget forlag fra en låve i Telemark: Tekstgården forlag.

Tekstgården forlag har hovedkontor i vakre Vrådal, og drives av Elene Martinsen og Rune S. Alexandersen. Med seg har de også Jenny Martinsen, Per Magnus Henriksen og Hanne Brække Wulff, som holder til i Oslo.

– Dette er noe vi har drømt om i mange år, sier nyetablert forlagssjef Elene Martinsen.

Språkbedrift …

Fersk forlagssjef: Elene Martinsen

Bakgrunnen er denne: I 2015 flyttet samboerne Elene og Alexander fra Oslo til Vrådal, og etablerte Språkbedriften Tekstgården. Til nå har virksomheten hatt språkarbeid som hovedoppgave. De har drevet med blant annet språkvask, korrekturlesing, manushjelp og oversetting. I vår kjøpte de så opp det lille forlaget Origami, og har nå bygget opp sitt eget forlag i det stille.

Elene Martinsen har tidligere jobbet i blant annet Gyldendal, mens Rune S. Alexandsersen har bakgrunn som journalist, blant annet i Nordlys.

– Vi hadde en slags romantisk drøm om å kjøpe et småbruk, men helst i nærheten av Oslo, slik at vi kunne pendle til jobbene våre i byen, sier Rune S. Alexandersen til BOK365. – Men så kom vi over dette stedet et godt stykke fra byen, og falt fullstendig for det.

Så de to sa opp jobbene sine i byen og realiserte drømmen. Tekstgården AS ble en realitet med kontor på låven. I 2017 fikk de så med seg Hanne Brække Wulf, som Elene kjente fra tiden i Gyldendal. Slik fikk Tekstgården også et Oslo-kontor. I tillegg har de knyttet til seg Jenny Martinsen og Per Magnus Henriksen som medarbeidere på deltid.

Landlig idyll: Forlaget har kontor i låven i bakgrunnen.

… og nå forlag 

Elene og Rune hadde fra før oversatt boka Skolen for det gode og det onde for Origami forlag. De syntes den var så bra, så da det ble mindre og mindre aktivitet i Origami, bestemte de seg i vår for å kjøpe forlaget. De siste par månedene har gått med til å bygge opp det nye forlaget i det stille, med blant annet splitter ny nettbutikk.

Tekstgården forlag skal fortsatt forvalte bøkene til Origami forlag, men kommer hovedsakelig til å satse på barne- og ungdomslitteratur framover. Målet er å trylle fram kvalitetsbøker med gode illustrasjoner og varme og engasjerende leseopplevelser fra låven i Vrådal.

Ikke akkurat Sehesteds plass: Tekstgården forlag holder til i denne låven.

Barnebøker

Rune S. Alexandersen forteller at de ser for seg fire bøker årlig i starten, og da hovedsaklig barnebøker. Det kan bli flere, og det kan bli andre bøker også etter hvert. Vi får se. Vi skal også fortsette å drive tekstarbeid slik vi har gjort siden vi etablerte oss, sier han.

Den første egne utgivelsen til det nye forlaget blir Nesofant på taket, som er en godnatthistorie for barn fra 3–6 år.

 

(Alle foto: Tekstgården)