Forfatterspirer i bokseringen

Helene Uri og Øystein Wiik var to av tre dommere som kåret vinneren av "Forfatterfight runde 2".

Det går på ordene løs når forfattere in spe møtes til Forfatterfight.

– Vi ser etter friske talenter som kan overraske oss med nye litterære stemmer. Det blir spennende å se hva deltagerne stiller opp med. Ingen av oss har hverken lest eller hørt om dem som er tatt ut i kveld, sier forfatterne Helene Uri, Øystein Wiik og bokblogger Lise Grimnes. De tre utgjør kveldens dommerpanel.

 

Kan vinne bokkontrakt

Konseptet Forfatterfight er både spenstig og nådeløst. Håpefulle forfattere inntar scenen for å fremføre tekstene sine. Deretter er de overlatt til dommernes og publikums nåde. Arrangementet går over tre kvelder. Fra hver runde går det to finalister videre. Vinneren går rett til finalen, nummer to og tre må lese opp tekstene sine enda en gang. Da er det publikum i salen som bestemmer med jubel, ros og klapp hvem som går videre. De to utvalgte blir så sendt til den store finalen 24. mai. Der er den store premien bokkontrakt hos Juritzen Forlag.

Arrangementet har vist seg å være populært: Til den første forfatterfighten før jul var det rundt 100 innsendte tekster.

 

En mulighet gjenstår

Forfatter Caterina Cattaneo har bidratt med tekstlesing og ideer til arrangementet. Hun er svært fornøyd med de utvalgte forfatterspirene:

– Forfatterfight er en fin mulighet for de som vil vise hva de driver med. Jeg anbefaler de som sitter inne med en god tekst eller en forfatterdrøm til å gripe muligheten og bare kaste seg ut i det, sier Cattaneo.

Fra onsdagens runde to kom Torkil Torsvik tok førsteplassen og Anna Lunde Kolstad kom på andreplass. Det betyr at begge er med i kampen om å vinne den ettertraktede bokkontrakten.

Tredje og siste sjanse er 26. mars.

 

Anna Lunde Kolstad (20) var en av de yngste deltagerne i og stakk av med førsteplassen i 2. runde av forfatterfight. Foto: Katarina Bakken.
Anna Lunde Kolstad (20) var en av de yngste deltagerne i og stakk av med førsteplassen i 2. runde av forfatterfight.

 

Deltager Torkil Torsvik kom på andreplass etter publikums dom. Foto: Katarina Bakken.
Deltager Torkil Torsvik kom på andreplass og er videre med til finalen.

 

(Foto: Katarina Bakken)