Fargelegger Frankfurt

Millie Marotta, som står bak årets fargeleggingstrend, fargelegger bokmessen i Frankfurt også.

 

Den store snakkisen på den pågående bokmessen i regntunge Frankfurt setter ny salgsrekord – og fargeleggingstrenden bare fortsetter å vokse.

 

IMG_1544 (1)
Stolt av bøkene: Markedssjef Lene Løver

Millie Marotta er dronningen av årets store fargeleggingstrend, og setter nå rekord med 21 uker øverst på pallen på den engelske bestselgerlista.

I Norge har Fontini Forlag allerede trykket 70.000 eksemplarer av bøkene hennes.

– Millie Marottas fargeleggingsbøker skiller seg ut fra mengden, mener markedsjef Lene Løver i Fontini. – Kvaliteten og variasjonen i illustrasjonene er helt unik.

 

– Gjelder å skille seg ut

Forlaget, som også står bak kjempesuksessen Gutta i trehuset, har allerede gitt ut tre bøker med Millie Marotta, og til våren kommer en ny bok.
– Fargeleggingstrenden bare vokser. De beste bøkene kommer til å selge i mange år framover. Mange prøver å kaste seg på denne bølgen, så det gjelder å finne bøkene som skiller seg ut. Kundene er kvalitetsbevisste: De bruker mye tid moratti-coverpå sin nye hobby, og vil selvfølgelig ha bøker med høy kvalitet på både papir og illustrasjoner, sier bokens redaktør Kristian Baardsen.

 

Tar av

Forlegger Lindy Andersen oppdaget Millie Marottas bøker på vårparten, og Fontini Forlag var blant de første som kjøpte rettighetene til boka utenfor England. Nå har det tatt fullstendig av.

På bokmessen i Frankfurt preger Millie Marottas illustrasjoner forsiden av bransjebladet THE BOOKSELLER som deles ut til alle besøkende. Inni bladet finner man også et intervju med den glade illustratøren.

Illustratøren Millie Marotta vokste opp på et lite gårdsbruk i Wales omgitt av alle slags dyr og planter. Nå jobber hun i atelieret sitt ved sjøen og henter inspirasjon fra det rike dyrelivet rundt seg. Og du kan altså fargelegge tegningene i bøkene hennes.