Får hun Bokhandlerprisen?

Blir det Maja Lunde eller en av de andre ni? Her er de nominerte til Bokhandlerprisen 2015.

Ni voksenromaner og én for ungdom. Også i år går Bokhandlerpisen til en skjønnlitterær bok. Det er klart etter at de ti nominerte ble offentliggjort i formiddag. 

 

— De nominerte gjenspeiler mangfoldet både blant bokhandlerne og høstens utgivelser. Til sammen har 100 titler vært med i kampen om flest nominasjoner. Blant de ti som fikk flest stemmer finner vi etablerte forfattere, en romandebutant, kriminalromaner og en ungdomsbok, sier Trine Stensen, administrerende direktør i Bokhandlerforeningen.

 

 

Her er de nominerte:

 

Heidi Linde: Norsk sokkel, Gyldendal

Linde-Heidi_Foto-Jo-Michael (1)
Foto: Jo Michael

Norsk-sokkel

 

 

 

Helga Flatland: Vingebelastning, Aschehoug

Flatland-Helga_author_full
Foto: Niklas Lello

vingebelastning

 

 

 

Jørgen Jæger: Monster, Juritzen forlag

jaeger_foto_werner_juvik
Foto: Werner Juvik

monster_endelig_hoyoppl

 

 

 

Ketil Bjørnstad, Verden som var min. Sekstitallet, Aschehoug

Oslo 20130904 Ketil Bjørnstad fotografert på terassen hjemme på Norstrand. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet lebo@dagbladet.no
Foto: Lars Eivind Bones

9788203359439

 

 

 

Lars Saabye Christensen:  Magnet, Cappelen Damm

christensen9788202494414

 

 

 

Maja Lunde, Bienes historie, Aschehoug

Lunde-Maja_author_full
Foto: Oda Berby

9788203359835

 

 

 

Roy Jacobsen: Hvitt hav, Cappelen Damm

sek-person-scid-998
Foto: Fredrik Arff

9788202492878

 

 

 

Samuel Bjørk: Uglen, Vigmostad & Bjørke

SamuelBuglen

 

 

 

Siri Pettersen: Evna, Gyldendal

Copyright Lars Myhren Holand 2013. All rights reserved. No copying, printing or publishing without explicit permission. These images are licensed to Siri Pettersen in publicising her first book. Contact: lars.m.holand@gmail.com
Foto: Lars Myhren Holand

Evna_productimage

 

 

 

Trude Teige:  Mormor danset i regnet, Aschehoug

Teige-Trude_author_full
Foto: Oda Berby

9788203359309

 

 

All slags litteratur

Bokhandlerprisen åpner for både norsk skjønnlitteratur og sakprosa, for både voksne og unge lesere. I praksis har den vist seg å være en pris for voksen-romaner. Det er over 20 år siden siste barnebokvinner, Klaus Hagerups Markus og Diana og lyset fra Sirius i 1994. Siste sakprosavinner var Åsne Seierstads Bokhandleren i Kabul i 2002.

– Vi minner bokhandlerne hvert år om de også kan nominere barnebøker og sakprosa, men det har likevel vært en stor overvekt av skjønnlitteratur for voksne blant bokhandlerprisvinnerne, sa Trine Stensen til BOK365 da nominasjonene begynte å bli klare.

Du kan lese mer om det her.

 

Bokhandlernes egen pris

Bokhandlerprisen er bokhandlernes egen pris og deles ut etter avstemming blant alle som arbeider i norsk bokhandel. Boka det stemmes på må være av årets bøker og av en norsk forfatter innenfor skjønn/generell litteratur, også barne- og ungdomsbøker. Bokhandlerprisen er en bronsestatuett: «Takk for boken», utført av billedhugger Nils Aas.

Bokhandlerprisen ble delt ut første gang i 1948. Da het den «Takk for boken» og prisen og ble tildelt Sigurd Hoel. Da tradisjonen ble gjenopptatt i 1981, etter tolv års opphold, fikk den navnet «Bokhandlerprisen». I 1998 ble reglene endret slik at Bokhandlerprisen også kan utdeles til forfattere som har fått prisen tidligere, og fra 2008 startet man med nominasjon til Bokhandlerprisen. I fjor gikk prisen til Lars Mytting for Svøm med dem som drukner.

 

Bokhandlerprisen deles ut 24. november på Litteraturhuset i Oslo.

 

 

(Hovedfoto: Elin Brend Bjørhei)