Ensomheten bak fasaden

Heidi Raae ble arbeidsledig i 2015 og brukte den ledige tiden til å skrive bok. Nå debuterer hun med romanen "Søndagsbitch".

– Jeg ville skrive en lettlest bok, som kvinnen i gata kunne kjenne seg igjen i. Det sier Heidi Raae, som debuterer med romanen Søndagsbitch.

 

Debutant:  Heidi Raae (37)

 

Aktuell med: Søndagsbitch, Alea forlag

Nina Lunde er redd for å dø alene. I håp om å finne kjærligheten før hun fyller 30, kaster hun seg ut i livet på jakt etter lykken. Nina får etter hvert innpass i det perfekte livet hun streber etter, uten å ane hva som skjuler seg bak fasaden.

 

Hvorfor skrev du akkurat denne boken?

Den kom til meg da jeg ble arbeidsledig høsten 2015. Jeg ville fokusere på temaer som ensomhet og fasade, noe jeg er opptatt av. Samtidig som jeg ville skrive en «lettlest» bok, som ville fenge og være gjenkjennbar hos den vanlige kvinnen i gata, samtidig som det skulle være preg av noe alvor.

 

Når skjønte du at du skulle bli forfatter?

Jeg har villet det siden jeg var liten, men det var ikke før jeg ble arbeidsledig i 2015 og begynte å skrive på Søndagsbitch at jeg skjønte at det faktisk var mulig å bli forfatter.

 

Sist leste bok:

Jojo Moyes: Et helt halvt år.  Den var lettlest og engasjerende, men var ikke helt enig i slutten.

 

Er du selv i gang med den vanskelige andreboken?

Begynt på andreboken: Heidi Raae

Ja, har så vidt begynt på en oppfølger.

 

Hva frykter du mest? Skrivesperre eller bokanmeldere?

Skrivesperre. Har tenkt på det med bokanmeldere, og det kan være skremmende det også, men hvis noen mener noe om boka, så har man som regel oppnådd noe.

 

En kulturopplevelse som forandret livet ditt?

Jeg var og så på «Singing in the rain» på teater før jul. Jeg vet ikke om det forandret livet mitt, men jeg tenkte Wow, det må være så utrolig gøy og inspirerende å være del av noe sånt; å ha en jobb man elsker, og jeg tenkte at jeg skal jobbe for å få en slik type jobb selv; en jobb jeg elsker og brenner for. På sikt er det kanskje forfatter på heltid.

 

Hvilken litterær skikkelse ville du helst hatt stevnemøte med?

Ove i en En mann ved navn Ove fordi man blir glad i han, selv om han er en grinebiter. Jeg tror det kunne blitt et interessant stevnemøte hvis man kommer under huden på ham.

 

Hvem er den mest lovende forfatterstemmen under 35 i dag – norsk eller utenlandsk?

Dette var vanskelig spørsmål, fordi de fleste jeg kjenner til av forfattere er over den «magiske» grensen, og kanskje fordi det tar tid og man trenger å modnes for å finne sin forfatterstemme. Hvis jeg må nevne noen, bør jeg kanskje si Agnes Ravatn, siden jeg har tenkt at jeg vil lese noe av henne.

 

Facebook og sosiale medier – fest eller kolera?

Før synes jeg det var kolera, men etter at jeg begynte å skrive syns jeg det er fest. En flott arena for å skape relasjoner og nettverk.

 

Favoritt-hangout på nettet?

vg.no, er der opptil flere ganger om dagen for å sjekke siste nytt.

 

På bar med Agnes Ravatn eller middag med Lars Petter Sveen?

På bar med Agnes Ravatn, fordi jeg har planlagt en stund at jeg skal få lest noe av henne. Bar er også ofte mer uformelt enn middag, og samtalen ville kanskje blitt litt mer lett og ledig.

 

Les også: Sjukaste eg har vore med på