Elin klar for Riverton-juryen

Elin Brend Bjørhei og Marius Aronsen skal kåre Norges beste krimbok 2017.

 

Juryen som kårer årets beste krim, består av tre medlemmer. Professor Hans H. Skei blir med også i 2017, mens det er to utskiftninger. Ola Hegdal og Trude Teige forlater juryen, vel å merke etter å ha funnet fjorårets beste krim, mens de to nye får oppgaven med å finne dette årets beste krim.

 

Elin Brend Bjørhei er kjent for mange av våre lesere. Hun var lenge en del av redaksjonen i Bok365, Bok & Samfunn og magasinet BOK. Hun er også kjent som bloggeren Bokelskerinnen og er i dag krimanmleder i VG. Marius Aronsen er tidligere redaktør i Bokklubben.

 

Fornøyd: Rivertonklubbens president Tom Egeland

 

Fornøyd president

– 2016-juryen er nå i ferd med å snevre fjorårets krimutgivelser ned til fem nominerte kandidater, sier Rivertonklubbens president Tom Egeland. – De fem presenteres på Krimfestivalen i Oslo i mars, og Rivertonprisen kunngjøres og deles ut torsdag 30. mars.

Heldigvis har vi fått på plass en særdeles habil jury også for krimutgivelsene i 2017. Juryleder Hans H. Skei holder koken, og i år får han altså med seg Marius Aronsen og Elin Brend Bjørhei. Dermed skulle vurderingen av årets titler være i de beste hender, sier Tom Egeland.