– Ei perfekt høgtlesingsbok

FRAMSNAKKING: Hvilke bøker ønsker Åsne Bruvik Lie å løfte frem?

I dag tar vi ferden til byen mellom de cirka syv fjell, Vestlandets hovedstad Bergen. Åsne Bruvik Lie, redaktør hos Mangschou, er dagens gjest i Framsnakker-spalten – hvor vi i BOK365 utfordrer noen til A) å løfte frem en bok fra eget forlag som ikke har fått den oppmerksomheten den fortjener, og B) å velge en bok fra et konkurrerende forlag.

– Mangfaldig persongalleri

Først valget fra egen hylle:

Den VELDIG hemmelige hagen av Kariana Yan Glaser er ein smart, morosam og fantastisk mellomtrinnsroman som dessverre altfor få har fått augo opp for. Forfattaren er verkeleg god til å skriva fram eit mangfaldig persongalleri og til å skildra det medmenneskelege. Med humor, varme og spenning har boka alt som skal til får å vera ei perfekt høgtlesingsbok for heile familien.

– Nydeleg bildebok

Boken fra et annet forlag finner hun i en hylle rett nedenfor St. Olavs plass i Oslo:

– Det forundrar meg at Spartacus si utgjeving av Hundre av Heike Faller og Valerio Vidal ikkje har fått større merksemd. Det er ei nydeleg bildebok for alle og klarer å vera skikkeleg gøy, tankefull og rørande på same tid. Boka rommar tida og livet og er sjølvsagt eit heitt julegåvetips.