– En dypt personlig opplevelse

– Å skrive "Becoming" har vært en dypt personlig opplevelse, sier Michelle Obama om memoarene som verdenslanseres til høsten.

– Jeg håper min reise vil inspirere leserne til å finne mot til å bli den de ønsker å være. Jeg gleder meg og kan nesten ikke vente med å få dele min fortelling, sier Michelle Obama.

Det har vært knyttet stor spenning til utgivelsen av det tidligere presidentparets memoarer. Bøkene var gjenstand for fjorårets heftigste bokauksjon, og rettighetene ble solgt for millionbeløp til et tjuetall land.

Tilbake til røttene

Det er den tidligere presidentfruens memoarer som skal utgis først. I boken inviterer Michelle Obama med leserne inn i hennes verden, fra barndom til Det hvite hus:

– I denne boken snakker jeg om røttene mine og om hvordan en liten jente fra sørsiden av Chicago fant sin egen stemme og utviklet styrken til å bruke den til å hjelpe andre.

Memoarene vil få tittelen Becoming, og Obama sier det er en svært åpenhjertig bok:

– Å skrive Becoming har vært en dypt personlig opplevelse. Det har gitt meg, for første gang, rom for ærlig refleksjon rundt de uventede veiene livet mitt har tatt.

Verdenslansering

Becoming vil bli utgitt på norsk av Cappelen Damm, som tidligere har utgitt hennes ektemanns bok, Å leve en drøm. Tirsdag 13. november er satt som dato for verdenslanseringen av boken, som ennå ikke har fått en norsk tittel.

LES OGSÅ: – Cappelen Damm vant Obama-auksjon

Michelle Obamas bok vil utgis samtidig over hele verden på 24 språk, og Cappelen Damm lover en åpenhjertig og inspirerende fortelling:

«Hun skildrer opplevelsene som har formet henne, fra barndommen på sørsiden av Chicago, via årene som utøvende yrkeskvinne hvor hun måtte balansere kravene til morsrollen mot kravene fra arbeidsplassen, til tiden hun tilbragte på verdens mest kjente adresse. Med ærlighet og vidd beskriver hun sine seire og sine skuffelser, både de offentlige og de private, hun gir oss hele sin historie slik hun har opplevd den – med egne ord og på egne betingelser», skriver Cappelen Damm om bokens handling.

 

(Hovedfoto: Pete Souza)