Bra januar-inntekt for forlagene

MÅNEDSSTATISTIKKEN: Forlagsinntektene i januar matcher fjoråret.

Vi har tilbakelagt årets fattigste måned. Etter et labert julesalg var mange pessimistiske til hva vi kunne forvente av forlagsinntekter i januar. Tallene foreligger nå og de viser seg være greie.

Totalt summerer forlagsinntektene seg til 171 millioner kroner, nesten nøyaktig det samme som i januar 2022.

Skolebøker summerer seg til litt over 41 millioner, litt sterkere enn i fjor, mens lærebøker viser en markant nedgang på 14,6 prosentpoeng til 33 millioner kroner. Samlet gir dette læremiddel-inntekter på 75 millioner kroner, en nedgang på 5,7 prosent.

Sakprosa viser samlet en oppgang på 5 prosent til 36 millioner i forlagsinntekter. Her er det spesielt norsk sakprosa for voksene som utmerker seg med en oppgang på nesten 14 prosent.

Skjønnlitteratur viser også betydelig oppgang sammenlignet med året før. Her er det oversatt skjønnlitteratur for voksne med navn som Valérie Perrin og Liza Marklund som drar det meste av lasset. Norsk skjønnlitteratur for voksne er også prosentuelt kraftig opp – antagelig som følge av lavere returer. Samlet bidro skjønnlitteraturen med 31 millioner kroner i inntekter.

Forlagsinntektene fra pocketboka er ned 5 prosent til 19 millioner kroner.

Allmennmarkedet summerer seg med dette til 92 millioner kroner, en oppgang på 3,9 prosent sammenlignet med januar 2022.

Alle tallene i månedsstatistikken kan du lese her.