– Bra for de ansatte – og forfatterne

Også NKI Forlaget blir en del av VB. Og sjefen er fornøyd med det.

Vigmostad & Bjørke fortsetter å kjøpe opp forlag. For en måned siden var det Exlibris Media. Nå er også NKI Forlaget en del av konsernet i Bergen.

 

NKI Forlaget har 13 ansatte ved oppkjøpet, men hvor mange som blir med over i VB er uklart. Sjefen selv, Øyvind Asbjørnsen, gjør det ikke. Han er likevel glad for det som skjer.

– Min holdning er og har vært at dette er bra for både de ansatte, porteføljen vår og ikke minst forfatterne våre. Å bli en del av et så stort og seriøst forlagshus som Vigmostad & Bjørke vil kunne tilføre økt satsing og ytterligere fokus på vår spennende portefølje.

 

DSC01079
Fortsetter å handle: Arnstein Bjørke (t.v.) og Arno Vigmostad

 

Lærebøker

NKI Forlaget AS er et læremiddelforlag som utgir undervisningsmateriell til videregående skoler, fagskoler, høyskoler og universitet. I tillegg har forlaget bøker for trafikk- og transportopplæring samt pensumlitteratur til studenter ved Treider Fagskoler, Bilder Nordic, School of Fashion (SoFI) og Bjørknes Privatskole.

Forlaget har vært en del av konsernet Anthon B. Nilsen AS som blant annet eier flere private utdanningsinstitusjoner.

 

Les også: Slett ikke matt i sommervarmen

 

En rekke oppkjøp

Vigmostad & Bjørke har de siste årene kjøpt opp en rekke mindre forlag – og et par store. For bare en drøy måned siden kjøpte konsernet Exlibris Media og innlemmet det i VB. Tidligere har VB også sikret seg Silke Forlag, flere studentbokhandler, Haugenbok. og flere andre forlag, bokhandler og nettbokhandler.  Størst oppmerksomhet fikk kanskje oppkjøpet av Schibsted forlag i fjor sommer.

DSC01061
Forlegger: Arno Vigmostad. Foto: Atle Nielsen

Forlegger Arno Vigmostad i VB sier til BOK365 at NKI Forlaget passer som hånd i hanske i VBs undevisningdel.

– Vi er litt usikre på om forlaget skal integreres fullstendig i VB. Det må vi se på. Nå skal vi først bli skikkelig kjent med forlaget og folkene der.

– Hvor mange av de ansatte blir med over til dere?

– Vi må se på det også. Vi har jo behov for folk når vi overtar et forlag.

– VB har kjøpt og innlemmet en rekke forlag det siste året. Når stopper det?

– Det begynner vel å nærme seg nå. Poenget er jo ikke at vi er så glade i å kjøpe, men vi er flinkere til å kjøpe enn til å selge.  Når vi bygger og finner noe som passer sammen med det vi allerede har, er det ikke noe galt i det, synes vi.

 

Snart topp tre?

Vigmostad & Bjørke er Norges fjerde største forlag, men nærmer seg stadig de tre store, Cappelen Damm, Gyldendal og Aschehoug.

– Når er dere blant de tre største?

– Det er ikke noe tema. Jeg tenker i hvert fall ikke på det. Du må nesten tro meg på det, sier Arno Vigmostad.

 

Les også: Fortsetter ekspansjonen

 

Øyvind Asbjørnsen, som har vært direktør i NKI forlaget i tre år blir altså ikke med over i VB. Han sier til BOK365 at han vil går videre til andre utfordringer fra høsten av.

– Jeg er glad for de tre årene jeg har hatt her. Jeg har fått jobbet med hyggelige og kunnskapsrike medarbeidere. Jeg har fått jobbet med endringsledelse og omorganiseringer og har samtidig lært masse.  Vi har også styrket porteføljen på flere nye områder, sier Øyvind Asbjørnsen.

 

Les også: NKI Forlaget overtar Bookworld