Slett ikke matt i sommervarmen

Storsatsing på sjakk i NKI Forlaget, frontet av blant andre Simen Agdestein.

Det er sjakk som gjelder for NKI Forlaget i år.  Og de klarte å flytte brikkene riktig i fjor også: Omsetningen økte fra 28,2 til 30,7 mill. kr og overskuddet ble doblet.

De to siste dagene er bokserien Sjakk – Lett å lære – gøy å spille behørig lansert – først på kjøpesenteret Oslo City, deretter under Norway Cup. Her har publikum kunnet spille simultan mot Simen Agdestein og Norges beste kvinnelige sjakkspiller Olga Dolzhykova. De to spiller på henholdsvis andre og første bord for Norge under Sjakk-OL i Tromsø.

 

Fra prins til konge

Øyvind Asbjørnsen har vært ansatt som forlagssjef i NKI Forlaget i et knapt år. Han er en ivrig sjakkentusiast og var produsent og regissør av filmen «Prinsen av Sjakk» om den da 13 år gamle Magnus Carlsen. Filmen ble solgt til mange land og hadde svært gode seertall på NRK.  Asbjørnsen satser videre på sjakk også i sin nye forlagsjobb.

sjakk 2

Sjakk-entusiaster (f.v.): Olga Dolzhykova, Øyvind Asbjørnsen og Simen Agdestein

 

Sjakk-trippel

Foruten lærebøker satser NKI Forlaget også på utgivelser av generell sakprosa, blant annet ruller de i 2014 ut hele tre bøker om sjakk. I tillegg til Sjakk – Lett å lære – gøy å spille, gir de ut Simens sjakkbok og Hvordan Magnus Carlsen ble verdensmester. Også sistnevnte er skrevet av Carlsens tidligere lærer og trener Simen Agdestein. Dette er en bok forlaget mener bør appellere til et bredt publikum, og at historien er relevant for alle som vil få ut sitt potensial som sjakkspillere:

Alle har noe å lære av Magnus sier forlagssjef Øyvind Asbjørnsen.

Hvordan Magnus Carlsen ble verdensmester

 

Forlag i pluss

NKI kan glede seg over et godt 2013, hvor forlaget fikk en pen økning i både omsetning og resultat. Forlaget omsatte for 30,7 mill. kr mot 28,2 mill i 2012 og endte med et overskudd på 2,4 mill. kr – en knapp dobling av resultatet fra foregående år. Økningen skyldes i følge forlaget økt produksjon og salg av blant annet bøker innen transport og logistikk, samt lærebøker for Fagskolen.