Bokhandlernes påskefavoritter

Håkon Edvardsen hos Norli Nye Sandvika anbefaler Anyuru til påskeferien. Se hva andre bokhandlere har anbefalt som påskelektyre.

Lurer du på hva du burde lese denne påsken? Tre bokhandlere har svaret. Her er bøkene de har anbefalt sine kunder i ukene opp mot påskeferien:

 

George Sekkelsten, Ark Storgata.

Jo Nesbø: Macbeth (Aschehoug)

– Dette er klassisk Nesbø, samtidig som det er noe annerledes. Utgangspunktet er Shakespeares fortelling, så det er en annen setting enn tidligere Nesbø-bøker. Du kjenner det igjen, men samtidig er det noe nytt.

Stieg Larsson: Millenium-trilogien (Gyldendal)

– Denne trilogien er min personlige krim-favoritt. Det er den beste krimmen jeg vet om. Det er sjeldent jeg har lest noe så fort. Akkurat nå har jeg bare den siste boken inne fordi jeg har anbefalt den så mye til kunder.

Jussi Adler-Olsens bøker

– Dette er bøker for underholdningens skyld. Det er sprø karaktergalleri, interessante plot og noe nytt hver gang. Alle bøkene hans er veldig kreative, og et stort unntak fra annen skandinavisk noir.

 

Else Nævdal, Tanum Byporten

Eirik Jensen og Thomas Winje Øijord: Skjulte djevler (Kagge)

– Dette er en kjempespennende bok, som passer godt til de som liker krim med blod og gørr.

Fredrik Backman: Bjørnstad (Cappelen Damm)

– Dette er en veldig aktuell bok, som tar opp problemstillingene rundt overgrep. Den burde vært pensum i ungdomsskolen, og burde leses av lærere, foreldre og alle som har med barn og unge å gjøre. En av de beste bøkene jeg har lest og kanskje den aller viktigste.

Jojo Moyes: Fremdeles meg (Bastion)

– Moyes skriver veldig godt, og boken er også trukket frem som én av påskefavorittene til Tanum.

Marit O. Bromark: Påskequiz 2018 (Cappelen Damm)

– Det blir jo ingen påske uten påskequiz.

 

Håkon Edvardsen, Norli Nye Sandvika

Johannes Anyuru: De kommer til å drukne i sine mødres tårer (Press)

– Denne boken er sykt bra. Den gir oss et bilde på et samfunn vi ikke ønsker oss. Hva skjer når samfunnet reagerer for sterkt på terror. Hva får noen til å tenke at terror er løsningen, eller et virkemiddel de vil bruke.

Heine Bakkeid: Møt meg i paradis (Aschehoug)

– Jeg leste denne etter VGs anmeldelse hvor de kalte han «Nye Nesbø». Den er virkelig veldig god, og jeg leste begge bøkene hans på to dager.

Karin Bojs: Min europeiske familie (Spartacus)

– Dette er godt formidlet populærvitenskap, med det siste innen DNA-forskning. Den stiller spørsmålet om hvor vi kommer fra, og følger folkevandringens spor. Hvis du liker Yuval Noah Hararis Sapiens eller Jared Diamonds bøker vil du like denne.