Bokhandel-stipend til Siri

Siri Pettersen ble i går tildelt Bokhandelens barne- og ungdomsbokstipend.

Siri Pettersen har markert seg som en fantastisk historieforteller og bøkene hennes har mange lesere. Vi vil at Siri Pettersen skal fortsette skrivingen og bokhandlerstipendet er et bidrag til det, sier Trine Stensen, administrerende direktør i Bokhandlerforeningen.

Stipendutdelingen var det NBU-leder Bjørn Ingvaldsen og Tanum-sjef Anne-Regine Bakstad som tok seg av under torsdagskveldens festligheter på Barnebokfestival 2015.

I begrunnelsen fra Norske Barne- og ungdomsbokforfatteres (NBUs) litterære råd heter det: «Pettersen har ein språkleg tryggleik som ikkje er vanleg å spore hos så ferske forfattarar. Ho losar oss gjennom den omfattande forteljinga ho har skapt med presisjon, innleving og solid kunstnarisk tyngde.»

 

Solgt til flere land

Siri Pettersen har utgitt Odinsbarn (Gyldendal) og Råta (Gyldendal), begge i Ravneringene-serien. Siste bok i serien, Evna (Gyldendal), kommer for salg i oktober. Bøkene er solgt til flere land, blant annet Sverige, Brasil, Tjekkia, Danmark, Polen og Finland. Odinsbarn og Råta ble begge nominert til Bokhandlerprisen og Bokbloggerprisen. I tillegg er Odins barn tildelt Fabelprisen, og Pettersen har også fått Kulturdepartementets debutantpris.

Stipendet er et samarbeid mellom Bokhandlerforeningen og NBU. Det er NBUs litterære råd som beslutter hvem som får stipendet, som er finansiert av Bokhandlerforeningens medlemmer. Stipendet er på 40.000 kroner.