Ansatt som direktør i Bladcentralen

Erik Thorhallsson tiltrer som ny administrerende direktør for Bladcentralen ANS

Thorhallsson har de siste fire og en halv månedene vært konstituert i stillingen, og er altså nå ansatt.

Styret i Bladcentralen skriver: «Styret har gjennom høsten kjørt en prosess for å finne frem til ny administrerende direktør for selskapet og det det er en glede å meddele at valget falt ned på Erik Thorhallsson som de siste 4,5 månedene har vært konstituert i rollen.»

Lang erfaring

Thorhallsson har erfaring fra både logistikk- og detaljhandelsbransjen og har ifølge styret allerede rukket å gi et meget solid inntrykk internt i organisasjonen så vel som utad mot leverandører og kunder.

Thorhallsson har altså vært konstituert i jobben siden i høst da BCs administrerende direktør gjennom ni år, Pål Bergdahl, gikk på dagen etter runder med kostnadskutt og omfattende nedbemanning. Det skjedde etter nedgang i både ukeblad- og boksalg, samt en langdryg konflikt med Konkurransetilsynet, som endte med at de BC-eiende bokforlagene ble ilagt millionbøter for kartellvirksomhet.

Forlagseid

Bladcentralen ble etablert i 1933 og er Norges største distributør av blader og bøker til dagligvarebutikker, kiosker, bensinstasjoner og faghandelkjeder.

Ifølge styret hadde Bladcentralen hadde i 2017 en omsetning gjennom kasse på 1.4 milliarder kroner. Bladcentralen eies av forlagene Egmont Publishing AS , Aller Media AS, Bonnier Holding Norway AS, Vigmostad & Bjørke AS og Cappelen Damm AS.

Les også: Papirflyet som mistet høyde