44 sider Knausgård i Paris Review

The Paris Review vier hele 44 sider i sitt siste nummer til Karl Ove Knausgård.

Det anerkjente amerikanske litteraturtidsskriftet The Paris Review rydder plass for Karl Ove Knausgård.

Denne uken utkommer årets siste nummer av det toneangivende og sagnomsuste amerikanske litteraturtidsskriftet The Paris Review.  Denne gang er hovedfokuset på Karl Ove Knausgård.

 

Første gang

Hele 44 sider er viet den norske forfatteren. Det er første gang i løpet av de 60 årene tidsskriftet har eksistert at The Paris Review lager en slik «special feature» viet et enkelt forfatterskap. Tidsskriftet utgis fire ganger i året.

Seksjonen som er viet Knausgård starter med en samtale mellom Knausgård og James Wood, den ledende litteraturkritikeren i tidsskriftet The New Yorker. Samtalen fant opprinnelig sted under Norsk-Amerikansk litteraturfestival som ble arrangert på Litteraturhuset i Oslo i september i år.

 

The Paris R

 

«En revolusjon»

I introduksjonen til samtalen heter det at: «Min kamp markerer en revolusjon i skandinavisk fiksjon, og i USA har den generert mer litterær debatt en noe annet oversatt verk siden Robert Bolaño’s 2666

Videre følger et eksklusivt utdrag av Min kamp. Fjerde bok. Romanen skal utkomme 28. april 2015 i USA. Nummeret runder av med en oversettelse av Knausgårds essay «Brev fra Österlen», om Dantes inferno og depresjon.

 

Årets bokfavoritt

Karl Ove Knausgårds Min kamp. Tredje bok utkom denne våren i USA og Storbritannia til strålende kritikker. Boken er utpekt av en rekke kritikere som årets bokfavoritt. Min kamp. Tredje bok er så langt med på hele 13 «Årets beste bøker»-lister, blant annet i New York Times’ Book Review, Times Literary Suplement og The Guardian.