Winkler vinker farvel

Eventyret er slutt for Sveriges uavhengige bokmagasin Fyrahundrafemtio, etter bare to utgaver. I går ba redaktør Lasse Winkler om at bladet blir slått konkurs.

Kun to utgaver av bladet Fyrahundrafemtio ble trykket, før man måtte kaste inn håndkleet: –I sluttfasen av arbeidet med nummer 3-4, planlagt å komme ut til den svenske bokmessen, måtte vi konstatere at pengene var slutt, fastslår redaktør Lasse Winkler.

 

Magasinet hadde dermed ikke råd til å betale trykkeriregninger, slik at avskjedsnummeret blir en ren pdf-utgave.

Lasse Winkler medgir at det er med tungt hjerte han registrerte at det ikke var noen vei utenom konkurs – på tampen av et tøft løp med mye gratisjobbing, stadig kapitaljakt og en balanseøvelse med små marginer.

 

fyrahundrafemtio

 

«Våre største supportere»

I en melding til abonnentene skriver redaksjonen som følger:
«Ni är och har varit våra största supportrar. De vi värdesätter högst av alla. En del av er har varit med från starten tidigt i våras, ja till och med sedan bokmässan förra året. Andra har kommit med längs vägen, en hel del har anslutit sig helt nyligen. Alla har ni det gemensamt att ni har satsat pengar på oss, betalat helårs- eller kampanjprenumerationer. I bästa fall har ni fått två nummer av vårt magasin. Vi kan också konstatera att vi har fått ett fantastiskt mottagande av er, beröm och uppmuntran vi aldrig tidigare mött.»

 

 

Profilert redaktør

Initiativtageren bak magasinet, Lasse Winkler, var mangeårig redaktør før det svenske bokbransjebladet Svensk Bokhandel. Han har vært en av de skarpeste pennene og mest profilerte kommentatorene i nordisk bokbransje.

Navnet Fyrahundrafemtio er valgt fordi 450 grader Fahrenheit er tett oppunder temperaturen hvor papir selvantenner.

Trass i konkursen velger redaksjonen å legge ut et avskjedsnummer på nettet: «Det er vår måte å takke for en fantastisk støtte. Håper vi ses igjen,» lyder meldingen fra redaksjonen.

 

 (Foto: Fyrahundrafemtio)