I morgen braker det løs!

Jojo Moyes (bildet) er en av de du kan møte under Oslo bokfestival. Over 200 arrangementer og over 200 forfattere – og alt er gratis!

I morgen 12. september braker det løs: Oslo bokfestival åpner. Den offisielle åpningen er kl. 16.00 i Spikersuppa med Kulturminister Thorhild Widvey som åpningstaler.

Norges største bokfestival er i år spredt over 18 scener. Allerede kl. 11 starter programmet på hovedscenen med skolearrangement i regi av Foreningen !les. Utover dagen blir det programposter som blant annet: 2. verdenskrig, krim, sakprosaarrangement og ikke minst markering av grunnlovsjubileet.

 

Løvehjarte og lynsjakk

I løpet av helga vil forfattere som Jon Michelet, Jojo Moyes, Anne B. Ragde og Jonas Gahr Støre opptre på Hovedscenen i Spikersuppa. Det blir familieshow med utdrag fra Det Norske Teatrets oppsetning av Brørne Løvehjarte, lynsjakk med Ellisiv Reppen og mye mer.

 

Ragde-Anne-B

Kommer: Anne B. Ragde (Foto: Forlaget Oktober)

 

Klart for debutantfestival

På Sehesteds plass vil Aschehoug og Gyldendal, tradisjonen tro, arrangere Bok på plassen, mens Cappelen Damm frister med «Bok i Passagen» og Bok&bolle-festival i sine lokaler. På Kulturhuset arrangeres Debutantfestivalen, hvor det blir et ekstra fokus på de fremadstormende forfatterne. Det er aller første gang denne festivalen arrangeres.

 

Jonas Gahr Støre A

Kommer: Jonas Gahr Støre.

 

For den sakprosainteresserte kan det være interessant å få med seg Festivaluniversitetet på Mellomscenen. Her blir det foredrag om alt fra kunstig intelligens til smerte og vikingtid.

I tillegg til gode samtaler og interessante diskusjoner, vil det være mulig å kjøpe seg en bok eller flere i salgsteltene langs Karl Johan. Her blir det også signeringer med flere av forfatterne på programmet.

Hele festivalprogrammet finner du her.

 

(Foto av Jojo Moyes: Bastion / Penguin UK)