Vil ikke se teaterstykket

Karl Ove Knausgård har ingen planer om å se dramatiseringen av «Min kamp» på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

– Det er bøkene som jeg har skrevet, det blir for komplisert å involvere meg i det andre, sier han til det svenske nyhetsbyrået TT.

Derimot har Knausgård sagt ja til å skrive manuset til en film basert på sin egen, prisbelønte debutroman Ute av verden fra 1998. Det medførte at han måtte lese boken om igjen, ifølge TT uten å lykkes. «Naiv» sier han om sin egen bok i dag.

– Den forandrer helt karakter, denne boken, men det er en veldig uskyldig bok. Hva visste jeg om verden og virkeligheten? Jeg skrev fra jeg var 27 til 29, jeg visste vel egentlig ingenting om noe i det hele tatt, sier Karl Ove Knausgård til TT.

Stor debatt i Sverige

«Ute av verden» utkommer i disse dager på svensk for første gang, etter at den var med på å utløse vårens store debatt i Sverige. Der Knausgård ble angrepet for «litterær pedofili» og selv svarte med å kalle Sverige for «kyklopenes land». Han angrer i ettertid ikke på sitt skarpe debattsvar, akkurat som han ikke angrer på hvor hardt han gikk ut i fjorårets norske Peter Handke-debatt.

– Det er bra med temperatur og temperament, sier han i TT-intervjuet.