Vigmostad & Bjørke kjøper Vett & Viten

Forlegger Arno Vigmostad

Forlegger Arno Vigmostad handlet julepynt da telefonen ringte.

Forlagshuset Vigmostad & Bjørke har de siste årene hatt en høy vekstrate gjennom overtakelse av blant annet bokhandlerkjeden Akademika, Schibsted Forlag, NKI Forlaget og Ena forlag. Fra januar 2018 er Forlaget Vett & Viten også en del av forlagskonsernet.

Vett & Viten utgir læremidler for videregående skole, fagskole, høgskole og universitet, og vil bli integrert som en del av Fagbokforlaget, men fortsatt med adresse i Oslo.

Vett & Viten ble startet i 1987. Forlaget har vært eid av Mona Lien, Jan Wibe Lien og Fritjof Funder. Omsetningen har ligget rundt 6 millioner, mens driftsoverskuddet de siste årene har vært i underkant av en million kroner.

Forlagets tre ansatte blir med videre. Daglig leder er Mona Lien, datter av gründerparet Jan Wibe Lien og Lise Dahl Lien som nå begge til fulle kan nyte sitt otium. Forlagsredaktører er Nina Moe og Eva Rief, begge med bakgrunn fra blant annet Unipub.

– Jeg har alltid hatt en god dialog med Jan, sier forlegger Arno Vigmostad. – Da han ringte like før julaften og lurte på om vi ville overta forlaget, repliserte jeg med å si at det var den hyggeligste julehilsen jeg hadde fått på lenge.

Med kompetansen og porteføljen fra Vett & Viten styrker V&B sin posisjon innenfor områdene videregående og høyere utdanning.

 

Les også: Vigmostad & Bjørke klatrer.