Verdenslanseres på 25 språk

Michelle Obamas memoarer får tittelen «Becoming» på engelsk – og «Min historie» på norsk. 13. november er det klart for verdenslansering, med stort norsk førsteopplag.

Tidligere førstedame i USA, Michelle Obama, avslørte i går omslaget på memoarboken Min historie, som har verdenslansering 13. november. Bokens engelske tittel blir Becoming.

Michelle Obama valgte bildet til omslaget på bakgrunn av en fotoseanse som ble gjort i Washington DC av den kjente portrettfotografen Miller Mobley tidligere i år.

«Historien din er det du har»

Nylig delte Michelle Obama fire tidligere upubliserte familiebilder på sin instagramkonto. I går fulgte @michelleobama opp med å dele omslaget, sammen med følgende kommentar:
«Jeg er begeistret over å få dele omslaget på Becoming med dere alle sammen. Prosessen med å skrive boken har vært svært meningsfull og opplysende for meg personlig. Når jeg nå forbereder meg på å dele Becoming til høsten, håper jeg dere også tenker gjennom deres egen historie og finner en tro på at det vil hjelpe deg å bli den du ønsker å være. Historien din er det du har, og alltid vil ha. Den er det du som eier.»

Stort førsteopplag

Michelle Obamas bok vil Den vil publiseres på 25 ulike språk over hele verden. Den blir lansert både som e-bok og papirbok i Norge av Cappelen Damm:
– Vi gleder oss veldig til lansering og har store forventninger til boka, og det blir et stort førsteopplag, men vi har ennå ikke bestemt hvor stort, sier forlagsdirektør Elisabeth Steen til BOK365.

Boken er blitt omfattet av betydelig hemmelighetskremmeri, men ifølge forlaget er Min historie «en varm, klok og åpenhjertig fortelling» hvor Michelle Obama med stor ærlighet og mye humor tar for seg seire og skuffelser – både offentlige og private.

I memoarene inviterer Michelle Obama leserne inn i sin verden og forteller om hendelsene som har formet henne fra barndommen på sørsiden av Chicago, via årene som yrkesaktiv mor, til tiden som førstedame på verdens mest kjente adresse.

Når boken lanseres vil Michelle Obama legge ut på en lengre lanseringsturné både i USA og i resten av verden. Detaljer rundt dette offentliggjøres senere.