Vår i Fredrikstad

Ruth Lillegraven (bildet) og Linnéa Myhre er noen av de du kan møte på litteraturhuset i Fredrikstad denne våren.

Litteraturhuset i Fredrikstad har sluppet programmet for våren, og inviterer til poesifest allerede i april.

Linnéa Myhre og hennes seneste bok Kjære (Tiden) har høstet omfattende tilbakemeldinger. I boken forsøker hun å beskrive hvordan det er å leve i en tid der det kan synes viktigere å bli sett enn hørt. Se henne i samtale på litteraturhuset allerede 8.april.

 

De glemte fangene

Bjørn Westlie kommer for å diskutere problematikken han tar for seg i boken Fangene som forsvant (Spartacus). Boken handler om NSBs utnyttelse av de sovjetiske slavearbeiderne, som ble fullstendig glemt da krigen var over. Westlie er å se på litteraturhuset 16.april.

 

fangene

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Møt også Erik Tandberg 21.april i samtale om romkappløpet da Sovjetunionen og USA konkurrerte om erobringen av månen på 1960-tallet.

Tandberg har rapportert om romhendelser i bøker, artikler, foredrag og innslag på radio og fjernsyn siden tidlig på 1960-tallet. Tandberg ble landskjent da han sammen med NRK-journalisten Jan P. Jansen kommenterte måne-landingen til Apollo 11 på NRK i juli 1969.

 

Poesifest

Ruth Lillegraven og Øyvind Rimbereid er to av flere som deltar på poesifest 18.april. Dette er årets første poesifest arrangert av Litteraturhuset i Fredrikstad, og flere markante forfattere vil gjøre sin opptreden på dette arrangementet. Kveldens samtaler ledes av litteraturkritiker Bernhard Ellefsen.

Sara Schwardt var bare 12 år gammel da hun sendte brev til Astrid Lindgren. Det ble begynnelsen på en mer enn 30 års brevveksling. Boken Brevene dine legger jeg under madrassen (Heinesen) har blitt møtt av gode kritikker i både Danmark og Sverige. Nå kommer boken på norsk. Møt Schwardt i samtale med biblioteksjef Anette Kure 22.april.

 

astrid_lindgren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Debatt og kritikk

20.mai møtes Bernhard Ellefsen, Gunn Ingvild Skramstad og Kjell Jørgen Holbye til kritisk samtale om nylig leste bøker, og til diskusjon om andre temaer i den litterære verden.

Og det handler som kjent ikke bare om bøker på litteraturhusene: Erik Wold leder debatt hvor lokale politikere må svare på temaer som; samferdsel, kommunesammenslåing og byutvikling. Debatten finner sted 21.mai på Litteraturhuset.

 

For flere arrangementer: se www.litthusfred.no 

 

 

Foto: Paal Audestad