Tyldum kjøper barnebokdebut

Filmskaper Morten Tyldum sikrer seg Bobbie Peers-rettigheter: –Meg bekjent er dette første gang en skandinavisk barnebokdebut selges direkte til Hollywood, sier agent.

Morten Tyldum sikrer seg filmrettighetene til Bobbie Peers’ (bildet) debut Luridiumstyven.

 

Forfatter og filmregissør Bobbie Peers brakdebuterte med barneboka Luridiumstyven i august. Nå er rettighetene solgt til regissør og produsent Morten Tyldum og hans produksjonsselskap Norse Code.

–Meg bekjent er dette første gang en skandinavisk barnebokdebut selges direkte til Hollywood, sier agent Julia Angelin i Salomonssom Agency.

 

–Filmskaper i verdensklasse

Forfatteren selv er storfornøyd: -Veldig gøy at filmrettighetene ble plukket opp så kjapt. Ekstra kjekt at det er Tyldum som har sikret seg dem. Morten er en talentfull filmskaper i verdensklasse. Han og hans team har vist en utrolig gjennomføringsevne på de prosjektene de bestemmer seg for å gjøre. Jeg har klokketro på de klarer å gjøre dette til en fantastisk film, og gi historien den skalaen og episke tyngden den trenger, sier Peers.

 

–Spesielt ambisiøst og morsomt

Også i barne- og ungdomsavdelingen i Aschehoug er det stor begeistring: –Helt siden Bobbies manus havnet på pulten min har jeg tenkt at dette er et helt spesielt ambisiøst og morsomt prosjekt. Kjempegøy at Luridiumstyven er på vei ut i verden, sier redaktør Johanne Askeland Røthing.

Etter den eventyrlige suksessen med «The Imitation Game», som ble hedret med 8 Oscar-nominasjoner, skal altså Tyldum nå bryne seg på en annen kodeknekker: Hovedpersonen i Peers roman er 12 år gamle William Wenton, som løser Umuligheten, verdens vanskeligste kode.