«I’ll make Gatsby great again!»

«Trump» anmelder bøker: Litterære mesterverk får nytt liv på Twitter, hvor brukere skriver bokanmeldelser i kjent Trump-stil.

Stor litteratur får ny giv gjennom Twitter. Her forsøker brukere å forklare litteraturens store verk gjennom den republikanske presidentkandidatens øyne.  

Det hele startet med en tweet fra Antonio French, ordførerkandidat i St. Louis, Missouri, hvor han kritiserte Trumps vage, overfladiske kommentarer i løpet av den siste presidentdebatten.

 

«Trumps utenrikspolitiske svar høres ut som en bokanmeldelse fra en tenåring som ikke har lest boka. «Åh, druene. De hadde så mye vrede», vil den norske oversettelsen lyde.

 

Vitsen spredte seg kjapt, og flere kastet seg på. Nå trender hashtagen #Trumpbookreport på twitter, og det flommer på med bokanmeldelser i Trumps tegn. Noen av bøkene som får gjennomgå er Moby Dick, Stolthet og fordom og Harry Potter, bare for å nevne noen. Bokrapportene harselerer med alt fra Trumps retorikk, hans kvinnefiendtlige kommentarer og til og med hans egne slagord.

 

Under følger et knippe av «Trumps» bokanmeldelser.

 

 

 

 

 

 

Hovedfoto: Gage Skidmore/Wikicommons