1 kr = 1 måltid

Hele denne helgen har Eldorado bokhandel i Torggata donert 45 % av sin omsetning til TV-aksjonen. Daglig leder Christian Skrede oppfordrer hele Oslos næringsliv til å gjøre det samme.

Eldorado bokhandel i Torggata har siden de åpnet dørene i 2013 posisjonert seg som gavmild bokhandel. I år har de nok et veldedig initiativ; VI GIR, og donerer 45 % av helgens omsetning til årets TV-aksjon.

 

Bokhandelen er denne helgen dekket med bannere fra Røde Kors og TV-aksjonen, og ved kassene står det bøsser som oppfordrer kundene til donasjoner. Det er også fullt av informasjonsbrosjyrer, og måltidsposer på kaffebordene rundt i gigantbokhandelen.

– Vi kaller dette samfunnsnyttig markedsføring, og mener at dette er positivt både for mottaker og for de som gir, sier daglig leder Christian Skrede.

 

Skrede
OPPFORDRER TIL GIVERGLEDE:
Christian Skrede

 

Skrede utfordrer Oslos næringsliv til å gjøre det samme, og bokhandelen har fått med seg en rekke forlag på initiativet. Bastion forlag gir hele sin omsetning hos Eldorado disse to dagene, mens ni andre forlag gir 70 %. I går ble nærmere 130.000 kroner donert til TV-aksjonen.

 

1 kr = 1 måltid

For å tydeliggjøre hvor verdifull aksjonen er har Eldorado også relansert prosjektet fra i fjor; 1 kr = 1 måltid. En krone er prisen for ett måltid i en syrisk flyktningleir. I bokhandelen kan du kjøpe med deg en pose med tre måltider, altså en dagsrasjon i en syrisk flyktningleir, med tilhørende oppskrifter. Du betaler det du ønsker for disse måltidene, alt går uavkortet til Røde Kors.

– Gir du for eksempel 21 kr, tilsvarer det en hel uke med mat for en flyktning i Syria. Dette er en kampanje vi har lagt hjertet i, sier Skrede.