Trollbundet av Trolle

Det var stinn brakke og signeringskø ut på gata da Alexander Rybak inviterte til show under Barnebokfestival 2015.

Alexander Rybak, Dennis Storhøi og resten av Trolle-gjengen hadde grepet om publikum.

-Det er en virkelig bra historie og grepet med å lage en musikal-pakke med bok og CD er veldig bra. Dette kan bli en ny klassiker a la Bukkene Bruse, sa en bokhandler på vei ut fra forestillingen om Trolle og den magiske fela. Hun understreket at Alexander Rybak har vist seg å være mer enn «en kjendis som skriver bok». Det mente også Aftenpostens anmelder forleden. «Stoff som tar tak under overflaten», skrev Mette Hofsødegård og mente historien hadde en interessant kunstnerisk kjerne.

 

Rybak crew

Trolle-crewet: Rybak, Storhøi og danserne.

 

Hovedpersonen selv hadde hendene fulle med signering og fotografering med store og små. Spesielt de sistnevnte tom han seg god tid med.

-Det var for et par-tre år siden at jeg plutselig fikk mange nye melodier i hodet på en og samme tid. Rock, pop, folkemusikk, klassisk – jeg visste ikke hvor jeg skulle gjøre av dem! Og da begynte jeg å slape karakterer til hver av de ulike stilene, forteller Alexander Rybak som sier at mye av fortellingen bygger på det han selv har opplevd i sin egen barndom:

-Mye er basert på det, men ikke kun på meg selv. Jeg observerte andre barn på skolen, og noen var enda mer annerledes og utenfor enn det jeg var. Jeg vil gjerne tale deres sak, jeg liker overhodet ikke mobbing. Spesielt ikke på skolen.

 

Trolle bok

 

(Foto: Barnebokfestivalen 2015)