Tiden velger Berlin-agent

– Det blir stadig tøffere for de tradisjonelle forlagsagenturene, sier Richard Aarø i Tiden, som nå skal selge sine utenlandsrettigheter gjennom Maria Antas’ agentur.

Tiden Norsk Forlag har inngått en samarbeidsavtale med det litterære agenturet Antas Bindermann Listau (ABL) i Berlin.

Når bokmessen i Frankfurt åpner i morgen er det tyske krefter som selger Tidens forfattere ut i verden.

 

Merkbart tøffere

– Konkurransen på det internasjonale rettighetsmarkedet har blitt merkbart tøffere de senere årene, og vi ser at uavhengige agenturer ofte klarer seg bedre i denne konkurransen enn de tradisjonelle forlagsagenturene, sier Richard Aarø, forlagssjef i Tiden.

Allerede på den ukas bokmesse i Frankfurt (14.-18. oktober) vil flere av Tidens forfattere være representert av Berlin-agenturet, deriblant prisbelønte Ida Hegazi Høyer, som forlaget håper kan overfor et internasjonalt gjennombrudd.

 

– Tør å satse

– For oss er forlag som Tiden svært interessante. Mindre forlag tør ofte å satse på tekster med en unik stemme som bryter kulturgrensene, samtidig som ressurssituasjonen gjør det vanskelig å prioritere salg til utlandet. Dette er en klassisk vinn-vinn-situasjon, uttaler ABL-partner Maria Antas (hovedbildet).

 

Berlin agentur

 

– ABL drives av svært erfarne bransjefolk, og agentene der leser norsk. Det har vært en avgjørende faktor for valg av samarbeidspartner. Dessuten har de en kresen, litterær smak, og det samsvarer godt med vår profil, sier Richard Aarø.

 

(Foto: Synnöve Rabb / Antas Bindermann Listau)