Nygårdshaug ut mot Juritzen

Forfatteren mener forlagets dårlige økonomi går ut over markedsføringen av bøkene hans.

Gert Nygårdshaugs nye roman får ikke den oppmerksomheten den fortjener, mener forfatteren selv. Forlaget er ikke enig.

 

I går la forfatter Gert Nygårdshaug ut følgende statusoppdatering på sin Facebook-side:

«Mange av dere har sikkert fått med seg at Juritzen Forlag er i økonomisk uføre. Dette er gått svært hardt ut over mine to utgivelser der. Forlaget ser seg nå ikke råd til å utgi min siste ECLIPSE I MAI som lydbok. Romanen har fått topp anmeldelser. En trøst kan være at jeg har tillatelse til å selge den og andre eBøker til under markedspris på min egen hjemmeside gertnyg.com

I en mail til BOK365 utdyper han:

– Juritzen nedbemanner til skinnet nå. Dette medfører for meg at min nye roman får nesten null markedsoppfølging, og tross knallgode kritikker er usynlig i mange butikker. Heldigvis har han gitt meg tillatelse til å selge boka som e-bok på mitt eget nettsted.

 

– Ikke stor etterspørsel

sarahInformasjonssjef Sarah Natasha Melbye i Juritzen Forlag sier til BOK365 at de på generelt grunnlag ikke har dialog med forfattere på sosiale medier, men forteller at grunnen til at de ikke lager lydbok av Eclipse i mai er at den siste lydboken til Nygårdshaug bare solgte 48 eksemplarer.

– Det har altså ikke noe med det dårlige regnskapet for 2014 å gjøre, men skyldes rett og slett at det ikke er så stor etterspørsel etter Nygårdshaugs lydbøker.

Boken Melbye refererer til er Nøkkelmakeren, som ikke var noen stor suksess på lydbokmarkedet.

– Den solgte jo ikke så bra som lydbok. Og når det gjelder Eclipse i mai er det mer enn 2.000 eksemplarer av papirboken ute i butikkene, og den er godt synlig, synes vi. Skulle det bli behov for et nytt opplag, trykker vi det straks, sier Melbye til BOK365.

 

Dårlig år i 2014

Eclipse i mai, som kom ut på sensommeren har fått noen anmeldelser, men ikke veldig mange, ifølge informasjonssjefen.

– Noen av dem er gode og noen midt på treet, sier hun.

Forlegger Arve Juritzen sier til BOK365 at forlaget på ingen måte er noen synkende skute.

– Det er ikke riktig at vi «nedbemanner til skinnet. Vi er fortsatt åtte fast ansatte pluss en rekke frilansere. Og vi har lagt ned et omfattende salgsarbeid med Eclipse i mai, som jeg synes er en usedvanlig god og viktig roman.

2.500 eksemplarer av den er nå ute i butikkene, de fleste godt plassert i stabler på butikkenes viktigste podier. Ikke mange bøker tildeles slik plass denne høsten hvor så mange bestselgende forfattere utgis, sier forleggeren.

– Vi har også suksess med andre bøker, blant annet Monster av Jørgen Jæger. Av norske krimforfattere er det bare Jo Nesbø som selger mer denne høsten, sier Arve Juritzen.

 

 

 

Les også: Nygårdshaug til Juritzen