Tar samtiden på kornet

Luke 24: Hun regnes som en av våre beste, unge forfattere og roses av kritikerne for sin evne til å beskrive mennesker.

Helga Flatland har studert nordisk språk og litteratur samt gått på Westerdals. Hun brakdebuterte med romanen Bli hvis du kan. Reis hvis du må i 2010, og mottok Tarjei Vesaas´debutantpris det året. Siden debuten har Flatland skrevet to kritikerroste romaner og en barnebok, og hun har blitt nominert til og vunnet flere priser. Denne høsten kom hennes fjerde roman: Vingebelastning.

Vingebelastning er en roman om den såkalte dessertgenerasjonen.  Andreas har alt han kan ønske seg i livet, men han føler seg likevel ikke lykkelig.  Da en hendelse fører til at han blir sykemeldt, får han et helt nytt perspektiv på livet. Boken har fått fantastiske kritikker.

9788203359408


Hvilken bok har gjort størst inntrykk på deg i året som har gått?

Vanskelig å velge én bok, men jeg fikk endelig lest Rune Christiansens Ensomheten i Lydia Ernemanns liv, som jeg ble veldig begeistret for. Farvel til Eddy Belleguele av Edouard Louis var også en stor leseropplevelse.


Hva har du planer om å lese i julen?

Forhåpentligvis noe jeg ennå ikke vet om, men som ligger under juletreet. Ellers tar jeg selv med meg Max, Mischa og tetoffensiven av Johan Harstad – og, hvis jeg rekker noe mer: Havboka av Morten Strøksnes og The Class av Hermann Ungar, som jeg ikke har lest noe av tidligere, men som jeg fikk et begeistret tips om og er spent på.


Hvilke tre bøker av året anbefaler du?

Flammen og Mørket av Roskva Koritzinsky

Håpet og festen av Kjersti Rorgemoen

Hvis du vil av Helle Helle


(Hovedfoto: Niklas Lello)