Svenske bestselgere blir TV-serier

Mikael Niemi (Foto: Peter Knutson)

Både Emilie Schepps knallsuksess "Merket for livet" og Mikael Niemis «Koke Bjørn» kommer til en TV nær deg.

Disney+ tar fatt på sin første nordiske originalproduksjon: En TV-serie, basert på Mikael Niemis bok Koke bjørn. Tv-serien er planlagt med seks episoder, og utspiller seg rundt et mordmysterium satt til Norrbotten når kalenderen viser 1852.

– Det siste året har vi introdusert nordisk innhold på tjenesten, blant annet gjennom avtaler med Nordisk Film og SF Studios. Vi har også kjøpt eksklusive rettigheter til TV 2s «Ammo», som lanseres på Disney+ i Sverige, Danmark, Finland og Island 23. november. Og nå kan vi endelig introdusere vår første nordiske originalproduksjon: Koke bjørn, sier Vibeke Lia, som er Disneys nordiske innholdssjef.

Manuset er skrevet av Jesper Harrie, og serien lages i samarbeid med Anagram, som blant annet har produsert «Den tynne blå linjen» for SVT.

Jeg lengter etter resultatet

Emilie Schepps første bok i serien om aktor og tidligere barnesoldat Jana Berzelius, Merket for livet, blir også TV-serie.

Serien er annonsert som Viaplays neste storsatsning og er regissert av film- og serieveteran Felix Herngren og Henrik Björn.

Emelie Schepp (foto: Atle Nielsen)

– Jeg er utrolig beæret og lykkelig over at mine bøker om Jana Berzelius skal bli TV-serie på Viaplay. FLX har dessuten gjort en strålende jobb med castingen og jeg lengter allerede etter å se resultatet, sier forfatteren.

Serien i seks deler produseres av FLX og spilles inn i Sverige, og forventes å ha premiere høsten 2023. Boken ble utgitt på norsk i 2015 av Gyldendal.

– Emelie Schepp har skapt en helt unik verden i Norrköping rundt hovedpersonen Jana Berzelius. Bøkene er sprengfylte av interessante karakterer og neglebitende historier som har vært utrolig morsomme å sette tennene i. Resultatet er et spenningsdrama som vi håper både underholder og berører, sier Felix Herngren og Henrik Björn, regissører for serien.