– Det er trist at enkelte kristne ikke har et mer moderne syn på det å tro enn fortsatt å ty til sensur og fornektelse, sier forlegger Arve Juritzen.
Kristne bokhandlere reagerer på omslaget Juritzen forlag har valgt til sine påskebøker. Én bokhandel ønsker heller ikke å selge bøkene i sin butikk. Dette mener forlegger Arve Juritzen er trist:
– At noen ikke vil selge årets Påskekrim på grunn av omslaget, er en usedvanlig drøy sensur i 2018. Det er trist at enkelte kristne ikke har et mer moderne syn på det å tro enn fortsatt å ty til sensur og fornektelse, sier forlegger Arve Juritzen og legger til:
– Som kristen og veteran fra det lokale menighetsrådet kan jeg min bibelhistorie, ingen grunn til bekymring der.
Han er ansvarlig for omslaget til årets Påskekrim som han også har vært for de ni tidligere utgivelsene.
– Jeg tilhørere den moderne og mer frie delen av kristenlivet, vi som mener at de kristne verdiene og symbolene ikke skal forbli antikvariske og støve bort, men brukes i nye og tidsriktige sammenhenger. Gjerne humoristisk.
Viktige omslag
– Påsken i Norge har mange sterke tradisjoner. Krimlitteratur og kristen tro med korset som symbol er to av de sentrale, og når vi forener disse treffer vi manges følelser av hva påsken står for. Dette omslaget er jo både humoristisk og søtt, at det kan støte en bokhandler så mye at hun vil nekte å selge boken overrasker meg, fortsetter Juritzen, og påpeker viktigheten ved bokens omslag:
– Helt fra starten av har omslagene til Påskekrim vært viktige. Ideen er å leke med påske-klisjéene og gjøre de morsomme og litt ekstreme. Omslagene skal være fargesterke, ekstremt visuelle og fange øyet. Jeg tror vi har klart dette siden vi i 10 år har solgt mer enn alle de andre som har prøvd seg på lignende novellesamlinger, sier Arve Juritzen
(Hovedfoto: Juritzen forlag)