Anbefalte barnebøker på Mammut

Her er barnebøkene du burde kjøpe på Mammut-salget.

En av de mest populære kategoriene på Mammut er barnebøker. Foreldre kjøper både til egne barn og som gaver til barnebursdager. Her er fem barnebokanbefalinger fra Mammut-salget

 

Drew Draywalt / Oliver Jeffers (ill.): Dagen da fargestiftene streiket (Panta, 2014) Oversatt av: Nikola Hoff Almenning.

Duncan vil bare fargelegge. Men når han åpner boksen med fargestifter finner han bare en bunke brev, alle adressert til ham. Fargestiftene har nemlig fått nok, og streiker. Blå trenger en pause fra å farge hav, Svart vil brukes mer, og Gul og Orange snakker ikke sammen.

 

 

 

Jean Reagan: Sånn passer du en bestemor / Sånn passer du en bestefar (Fontini, 2016) Oversatt av: Simon Stranger

Disse to bøkene gir en god innføring i hvordan man kan bli en ekspert på å passe besteforeldrene sine. Her får man gode råd og tips, som for eksempel hvordan man best kan vekke en bestefar som har sovnet. Boken er flott illustrert, og er en fin gavebok både til og fra besteforeldre.

 

David Walliams: Tante Grusom (Aschehoug, 2016) Oversatt av: Sverre Knudsen

Dette er bøker alle liker, med en Roald Dahlsk absurd humor. Walliams har flere bøker på Mammut-salget, og alle kan trygt anbefales som sikre vinnere hos de minste. I Tante Grusom møter vi tante Alberta, som hater tanken på at den tolv år gamle niesen hennes er arving til herregården. Hun forsøker å få kloa i den selv, og Stella må bruke all sin kløkt for å stoppe den grusomme tanten.

 

 

Tom Egeland og Marius Renberg (ill.): Den store spøkelsesboka (Aschehoug, 2015)

Skumle historier går aldri av moten. Her får barna en komplett samling med alt de trenger å vite om spøkelser, grøss og gru. I tillegg til et omfattende leksikon og oversikt over farlige fenomener, har Tom Egeland skrevet tretten splitter nye spøkelsesfortellinger.

 

Lisa Aisato: Mine to oldemødre (Gyldendal, 2008)

 

Aisatos aller første barnebok handler om hvordan det er å vokse opp med én oldemor i Norge – og én i Gambia. En norsk oldemor kan man sitte på fanget til og spise kaker hos. En gambisk oldemor på bilde i stua og på sprakete telefonlinje kan man drømme om Fortellingen er akkompagnert av Aisatos vakre illustrasjoner.

 

 

 

 

Se hele Mammut-katalogen her!

 

LES OGSÅ: Anbefalt sakprosa på Mamutten.

(Hovedfoto: Inger-Berg-Hauslo)