Suksess for Feelgood ved fontenen

FEELGOOD-FORFATTERNE: Ruth Kvarnström-Jones, Jenny Colgan, Cecilia Klang, Björk Matheasdatter, Christina Erikson og Ellen Vahr. (Foto: Aschehoug)

For første gang har Aschehoug og Gyldendal gått sammen om å arrangere «Feelgood ved fontenen» for å løfte fram den viktige feelgood-sjangeren.

– Vi ønsket å løfte en viktig sjanger som er svært populær blant leserne og viktig for forlagene, sier markedssjef for skjønnlitteratur i Aschehoug, Silje Tretvoll.

Forrige uke inviterte Aschehoug og Gyldendal seks av de største feelgoodforfatterne i Europa, tre fra hvert forlag, for å løfte fram den viktige feelgoodsjangeren.

Forfatterne som deltok var Ellen Vahr, Ruth Kvarnström-Jones og Cecilia Klang fra Aschehoug og Jenny Colgan, Christina Erikson, Bjørk Matheasdatter fra Gyldendal.

Forlagene arrangerte bokbad med hver av de seks forfatterne. Publikum fikk også mulighet til å møte sine favorittforfattere og kjøpe signerte bøker.

– Vi kunne helt sikkert hatt et enda større publikum om vi hadde plass til det. Det er ingen tvil om at feelgood er en sjanger som både engasjerer og forener leserne. Dette gjør vi igjen! sier prosjektleder Kirsti Kristoffersen fra Gyldendal.

«Feelgood ved fontenen» ble arrangert i samarbeid med Tara og Fabel. Arrangementet ble raskt fullbooket og nær 300 mennesker deltok.