Strawberry kjøper Bastion?

ØVERST: Jojo Moyes. (Foto: Bonnier forlag)

Etter hva BOK365 erfarer er Strawberry Publishing i ferd med å kjøpe Jojo Moyes’ forlag Bastion.

Etter hva BOK365 erfarer er nå Petter Stordalens forlagsfamilie Strawberry Publishing i ferd med å kjøpe nok et forlag. Ifølge våre kilder er partene i ferd med å sluttføre en avtale hvor Strawberry kjøper seg inn i Bastion – som er forlaget til blant andre Jojo Moyes, Erica James, Santa Montefiore og den nye storsatsingen Catherine Isaac.

Nylig sikret Strawberry seg Juritzen Forlag – med Cecilia Samartin og krim-profiler som Jørgen Jæger, Jan-Erik Fjell og Jørgen Brekke.

Norges mestselgende

Etter hva BOK365 erfarer skal partene være enige om vilkår og kjøpesum, men det gjenstår å signere papirene.

Jojo Moyes’ Et helt halvt år har vært Norges mestselgende bok de siste ti årene, og på listen over mestselgende bøker uavhengig av sjanger i perioden f.o.m. 2008 t.o.m. – som BOK365 publiserer neste uke – har Jojo Moyes tre bøker inne blant de ti mest solgte. Det har også Jo Nesbø, men førsteplassen er det Moyes som innehar.

Lenge pengemaskin

Bastion Forlag ble etablert i 2006. Forlaget ble etterhvert en pengemaskin som leverte strålende resultat. Fra 2012 til 2016 leverte forlaget et totalt overskudd på over 25 millioner kroner. Den årlige omsetningen lå i denne perioden godt over 40 millioner.

I 2017 avslørte BOK365 at gründerne bak Boklageret satt med en hemmelig eierpost i Bastion på over 40 prosent. Etter akkorden i Boklageret samme år, falt omsetningen i Bastion til under 20 millioner. Antagelig måtte forlaget ta store tap på akkorden. Årsresultatet ble i 2017 dermed et underskudd på over 3 millioner. Da tallene ble framlagt uttalte daglig leder i Bastion, Anja Marheim at hun trodde 2017 måtte regnes om et unntaksår.

Sommeren 2018 ble forlaget omorganisert fra et selskap med Delt Ansvar (DA) til et aksjeselskap (AS). Det viste seg da at Bokkompaniet (selskapet som nå eier Boklageret og Notabene) satt på en eierpost lik 42 prosent.

Se også kommentar: Inntar nok en bastion?

Saken oppdateres.