Stordalen satser svensk

Stordalen-forlagene gir ut sine første svenske forfattere. Og arrangerer fest for kjentfolk og folk de vil bli kjent med under Bokmessen i Gøteborg.

Petter Stordalens forlag Capitana har skrevet kontrakt med to svenske forfattere for utgivelse i Norge. Samtidig signaliserer hovedeieren at de også ønsker å knytte til seg svenske forfattere for originalutgivelse. Det skriver det svenske nettstedet Svensk Bokhandel (SvB) i dag.

Bøkene som skal ut i Norge er Karin Smirnoffs debut Jag for ner till bror og Dagens Nyheter-journalisten Matilda Gustavssons kommende bok om Svenska Akademien.

«Et viktig forlag for svenske forfattere»

Det var i februar i år at hotellkongen Petter Stordalen dundret inn i bokbransjen ved å etablere forlagene Gloria og Capitana, samt bygge videre på allerede eksisterende Pilar.

Forlegger Jonas Forsang i Pilar og Capitana skriver i en epost til SvB at de håper å bli «et viktig forlag for svenske forfattere som vil lykkes på det norske markedet.»

På spørsmål om forlagene også er interessert i å være originalforlag for svenske forfattere svarer Forsang: – Selvsagt!

Les også: En panda blant gorillaer

Party

Forlagenes første skikkelige fremstøt i Sverige finner sted på Bokmessen i Gøteborg 29. september. Da arrangerer Capitana, sammen med det britiske forlaget Canongate, en fest på Stordalen-eide Clarion Hotel Post i Gøteborg,

Arrangerer fest: Jonas Forsang. Foto: Pilar Forlag

SvB mener å vite at flere svenske forlagssjefer allerede er invitert på festen.

Forsang kommenterer: – Vi gjør som vi pleier å gjøre når vi skal ha bursdagsselskap. Vi inviterer dem vi kjenner og dem vi vil bli kjent med, skriver han.

– I hvilken grad er dette partyet et vervingsforsøk, spør nettstedet.

– Bokbransjen er veldig relasjonsdrevet, svarer Forsang. – Derfor er vi hovedsaklig ute etter å bli kjent med bransjen og la den bli kjent med oss. Vi har ingen andre planer bortsett fra å ha det gøy.

 

Les også: Starter eget forlag

 

(Foto: Vebjørn Rogne/BOK36)