Stipendkroner til unge forfattere

Liv Mossige, Frederik Svindland og Tina Åmodt ble tildelt Bokhandelens forfatterstipend under Litteraturfestivalen på Lillehammer i dag.

– Tre forfattere, tre stemmer – ulike og unike – får stipend for å holde frem skrivingen. Mossige, Svindland og Åmodt er tre forfattere vi venter å høre mer til i årene som kommer, sier Trine Stensen, direktør i Bokhandlerforeningen.

I dag ble Bokhandelens forfatterstipend delt ut under Litteraturfestivalen på Lillehammer. Forfatterstipendet skal gå til forfattere i etableringsfasen, og i år var det Liv Mossige, Fredrik Svindland og Tina Åmodt som til sammen mottok 320.000 stipendkroner

«Bryter stein i språket»

Juryen har bestått av Forfatterforeningens litterære råd, og de skriver følgende om Mossige i sin begrunnelse:

«Mossiges prosa er alt annet enn fremstillende og omstendelig, snarere er den språkorientert og poetisk fortettet. Liv Mossige er en forfatter som med sine to første bøker bryter stein så vel i språket som i eksistensen».

Liv Mossige (f. 1978) fikk Bokhandelens forfatterstipend på 200.000 kroner. Hun debuterte i 2014 med romanen Tyskland, og Armauer (2018) er hennes andre bok.

«En språklig begavelse»

Frederik Svindland (f. 1985) fikk Bokhandelens forfatterstipend på 60.000 kroner. Han er tidligere elev ved Forfatterskolen i Bø, og debuterte med romanen Pelargonia i 2016. I 2018 kom Engelsk tåke.

Om stipendvinneren skriver juryen: «De to bøkene Frederik Svindland har gitt ut så langt vitner om en kunstnerisk integritet og en språklig begavelse utenom det vanlige».

 «Poetiske virkemidler i språket»

Tina Åmodt (f. 1985) fikk Bokhandelens forfatterstipend på 60.000 kroner. Hun debuterte med Anleggsprosa (2010) som vakte stor begeistring blant lesere og kritikere. I 2014 kom romanen Det blir aldri lyst her, og Doris (2018) er hennes siste utgivelse.

Om bøkene til Åmodt skriver juryen: «Tina Åmodt viser med sine tre bøker at hun er en forfatter som både kan fortelle en historie og ta hånd om de poetiske virkemidlene i språket».