Starter teaterforlag

Songbird er Norges første teaterforlag.

 

Det er musiker Julian Berntzen som står bak det nye forlaget, som holder til i Bergen.

 

Meningen bak opprettelsen av forlaget er å forvalte rettighetene til sceniske verk for dramatikere, komponister, arrangører og oversettere, skriver Bergens Tidende. Det blir Norges første forlag av denne typen.

 

Vil utvikle ny norske dramatikk

Julian Berntzen er musiker og komponist og har gitt ut en rekke plater, samt skrevet musikk for teater. Han er barnebarn av den kjente skuespilleren Rolf Berntzen, og har lenge hatt en nær tilknytning til Den Nationale Scene i Bergen. Blant annet skrev han musikken til storsuksessen Hellemyrsfolket, en musikal basert på Amalie Skrams  romaner, dramatisert av Gunnar Staalesen.

– Ideen til å starte teaterforlag kom da jeg ville samle rettighetene til alle mine verk, sier Julian Berntzen til BT. – Det slo meg at hvis jeg også kan representere andre rettighetshavere, er det mye større sjanse for å lykkes. Hittil har ikke norske, profesjonelle dramatikere hatt noe forlag å gå til i Norge. Ikke minst skal vi satse offensivt på å utvikle ny, norsk dramatikk, sier Berntzen.

 

Som et bokforlag

Songbird skal etter planen fungere på samme måte som et bokforlag. Det er under etablering, men det er ifølge avisen inngått avtaler med en rekke forfattere/dramatikere allerede. Blant disse er Frode Grytten, Maria Parr, Olaug Nilsen, Jan Eggum, Erlend Loe, Tore Renberg, Rune Belsvik, Jostein Gaarder og Gunnar Staalesen.

 

Du kan lese mer om Songbird på forlagets hjemmside her.