St. Hallvard til Saabye Christensen

FAVORITT: Lars Saabye Christensen (foto: Helene J. Spanthus)

Lars Saabye Christensen blir i dag tildelt St. Hallvard-medaljen for sitt forfatterskap.

– Det er en stor ære og glede å kunne motta St. Hallvard-medaljen, og det er også en like stor inspirasjon til å skrive og dikte videre om denne byen jeg er så nært knyttet til og setter så høyt, sa Lars Saabye Christensen ved offentliggjøring av tildelingen.

Lars Saabye Christensen blir i dag tildelt Oslo bys høyeste utmerkelse under en lunsj i Festgalleriet i Oslo Rådhus. Tildelingen av St. Hallvard-medaljen begrunnes i hans produktive forfatterskap i over 40 år, og han blir beskrevet som «en av de store Oslo-forfatterne».

– Årets mottaker har beskrevet livet og særlig oppvekst i Oslo i 40 år. Det vanskelige, men også det humørfylte og nære. Lars Saabye Christensen har gitt et solid bidrag til å løfte byen og det er med stor takknemlighet vi skal hedre ham med St. Hallvard-medaljen 15. mai, sa ordfører Marianne Borgen da mottakeren ble offentliggjort.

Saabye Christensen har mottatt flere nasjonale og internasjonale priser for sitt forfatterskap, blant annet Brageprisen, Nordisk råds litteraturpris og Bokhandlerprisen. I 1992 mottok han en av Oslo bys kunstnerpriser. Saabye Christensen har også engasjert seg aktivt for å hjelpe fram nye talenter i norsk litteratur.

St. Hallvard-medaljen

St. Hallvard-medaljen er hovedstadens spesielle heder til personer som har gjort en verdifull innsats for Oslo kommune eller på annen måte gjort seg fortjent til byens påskjønnelseNavnet er hentet fra byens skytshelgen, St. Hallvard. Det er tradisjon for at medaljen utdeles på en dato like før eller etter St. Hallvarddagen, 15. mai.

 

(Hovedfoto: Helene Spanthus)