Sopp og pot …

DAGENS FRAMSNAKKER: Jens Skaaland.

…teplanter handler det om hos dagens framsnakker. «Interessant, morsom og kul – en perfekt julegave!», er Jens Skaalands attest til eget valg fra et annet forlags bokhylle.

Vi ruller videre med vår Framsnakker-spalte, hvor vi utfordrer en rekke forlagsfolk til A) å løfte frem en bok fra eget forlag (og kun én) som ikke har fått den oppmerksomheten den fortjener, og B) å velge en bok fra et konkurrerende forlag. I dag Jens Skaaland, salgs- og markedssjef i nylig oppkjøpte Pitch forlag.

Det er ikke bare jul som nærmer seg for Jens Skaaland, men også Julius. Han er en av de ytterst få som velger å forlate bokbransjen (ufattelig, ikke sant?) og overlater Pitch-jobben til Rebekka Klem Moseby utpå nyåret – før Skaaland starter å pendle til nye engasjementer i Kristiansand.

Skjult kongerike

Men det er et annet rike enn det fagre Sørlandet som står sentralt i Jens Skaalands anbefaling fra forlagets egen bokhylle:

Soppriket er en bok som burde befinne seg i ethvert hjem. Alle burde kunne fortellingen om dette skjulte kongeriket som har spilt en så intim rolle sammen med alt liv. Hvordan de fremdeles påvirker oss og omgivelsene i dag, og rollen de vil spille i fremtiden. Håvard Kauserud, en av Norges fremste soppeksperter, tar oss med på en reise en milliard år tilbake i tid, hvordan soppen, sammen med de første mikroorganismene, var med på å starte alt liv slik vi kjenner det her på jorda.

Grønnere leilighet

Fra andre forlag er anbefalingen en bok fra Ljå forlag, Vanlige potteplanter:

– Leiligheten min har blitt betydelig grønnere etter at jeg fikk tak i denne boka, og plantene har aldri hatt det så godt. Som de skriver selv så er «Vanlige potteplanter en ekstraordinær bok om ganske vanlige potteplanter», og jeg er helt enig. Interessant, morsom og kul – en perfekt julegave!