Slik blir Krimfestivalen

Romy Hausmann (Foto Lina Hindrum)

9.-11. mars arrangeres Krimfestivalen i de tre forlagshusene til Aschehoug, Gyldendal og Cappelen Damm. Årets festivalprogram inneholder 35 krimforfattere fordelt på 28 ulike programposter.

For noen måneder tilbake var det usikkert om det i det hele tatt ville avholdes noen krimfestival i 2023, da Cappelen Damm meldte at de ikke lenger ønsket å stå som hovedarrangør. Men i mars går den tolvte Krimfestivalen av stabelen – som et samarbeid mellom Gyldendal, Aschehoug og Cappelen Damm.

Nytt av året er at festivalen vil arrangeres en dag på hvert av de tre forlagene. Torsdag 9. mars arrangeres Krimfestivalen i Aschehoug-huset, fredag 10. mars finner arrangementene sted i Cappelen Damm-huset, og lørdag 11. mars avsluttes festivalen hos Gyldendal.

Mange stjerner til Krimfestivalen

Årets Krimfestival får besøk av flere internasjonale stjerner. Totalt 35 forfattere deltar på 28 arrangementer.

Blant årets gjester er den skotske krimdronningen Val McDermid, den tyske stjernen Romy Hausmann, og den nye britiske favoritten Sam Lloyd.

Flere av Nordens ledene krimforfattere gjester også festivalen. Fra Sverige kommer blant annet publikumsfavoritter som Stefan Ahnhem, Pascal Engman og Kristina Ohlsson. Fra Danmark kommer Thomas Bagger, og Faber & Pedersen, et av Danmarks mest bejublede krimforfatterpar.

Av norske favoritter er blant annet Helene Flood, Trude Teige, Karin Fossum, Hans Olav Lahlum, Gunnar Staalesen og Torkil Damhaug på programmet.

Viderefører noen programposter

Festivalen vil i likhet som tidligere også være gratis, og bli sparket i gang med offentliggjøringen av de nominerte til Rivertonprisen. Anne Gaathaug vil stå for krimquizzen lørdag kveld – men det vil ikke være noe kveldsprogram på Centralteateret.

Ved siden av hovedarrangørene Aschehoug, Cappelen Damm og Gyldendal, arrangeres Krimfestivalen også i samarbeid med Rivertonklubben, Vigmostad & Bjørke og Tiden forlag.

Øvrige forlag som utgir krimlitteratur, inviteres til å delta med sine krimforfattere, skriver arrangørene i en pressemelding.