Sjarmen med Enders-tarmen

Giulia Enders topper de norske bestselgerlistene med annerledes-suksessen «Sjarmen med tarmen» – og samler fulle hus i Oslo.

Det er lenge siden vi har hatt en slik publikumssuksess i forlagshuset, utviklingssjef Knut Gørvell. Julia Enders sørget for stinn brakke hos Cappelen Damm i går og i dag får publikum en ny sjanse til å møte henne.

Giulia Enders har gjort uventet boksuksess med å ta for seg tarmen – denne åtte meter lange kveilen vi alle går rundt med, visstnok 7 km lang hvis man regner med alle strukturer fram og tilbake. Over 100 milliarder mikrober finner vi i løpet av denne distansen.

I disse dager er Enders på norgesbesøk, og deler villig vekk av sin kunnskap. For det er ikke bare i hoppsporten sittestillingen er viktig. I VG får det norske folk vite hvordan det optimale dobesøket gjennomføres: På huk med rompa lavt.

 

Million-selger

Giulia Enders’ Sjarmen med tarmen har solgt over en million i Tyskland, og ligger nå på toppen av bestselgerlisten her hjemme. Knut Gørvell forklarer suksessen med Sjarmen med tarmen slik:

–Poenget er at boka både treffer dem som er opptatt av tarm og kosthold og dem som syns det er alt for mye mas om det. Her er det masse fun facts og masse ny og interessant informasjon for oss alle. Sjarmen med tarmen er en bok som treffer alle som må på do en gang i blant, sier Gørvell til BOK365.

Gørvell beskriver den 25 år gamle tyske forskeren som «morsom, rett fram og elegant».

 

To forestillinger

–Vi har rundt 250 arrangementer årlig på forlagshuset, men dette er første gang vi har måttet sette opp to forestillinger med plass til over 300 hver kveld, sier Gørvell, og legger til at det fortsatt er mulig å få plass under kveldens seanse:

–Ja, det er fortsatt mulig å komme i dag kl. 18.00, men det er svært trangt, og vi har åpnet for å se på skjermer i tilstøtende rom.

 

Årets «drittbok»

Suksessen tar ikke slutt med dette, skal vi tro Gørvell:

–Dette er uten tvil årets «drittbok». Så langt har vi trykket 25 000 i bokhandel-opplag og rundt 20 000 til bokklubb. Vi tror totalopplaget kan nå 100 000.