Gir bort språkbøker

Riksmålsforbundet går nye veier for å fremme god språkbruk og deler ut 3000 bøker.

I disse dager er to rykende ferske språkhjelpemidler å finne i hyllene på over 1500 folke- og skolebiblioteker hele Norge rundt:  Norsk grammatikk og Riksmålsordlisten.

Disse to utgivelsene er sendt ut som en bokpakke fra Riksmålsforbundet med støtte fra Kulturdepartementet, til hjelp for alle som ønsker å bedre sine skriveferdigheter.

 

– Stort behov

– Hjelp til god språkbruk er en viktig del av det vi driver med, sier formann Trond Vernegg (bildet) i Riksmålsforbundet. – Det er et stort behov for gode hjelpemidler til dette, og vi er stolte av å ha klart det krafttaket det er å sende ut 3000 oppslagsbøker. Vi håper å kunne sende ut enda flere ordlister og grammatikker, for det er mange som trenger dem, blant annet til leksehjelp.

 

– Mer enn språkpolitikk

Vernegg fremhever at Riksmålsforbundet tilbyr også andre språktjenester til publikum. – I det daglige arbeider vi mye med å gi råd og veiledning i norsk, så vår virksomhet handler om langt mer enn språkpolitikk. På vårt nettsted riksmalsforbundet.no kan alle sende inn språkrelaterte spørsmål og få svar fra fagfolk, fremholder formannen.

«Den oppdaterte Riksmålsordlisten omfatter i praksis moderat bokmål, som er den mest utbredte varianten av bokmål,» heter det i en pressemelding fra Riksmålsforbundet. Årets ordliste har også med nyord i språket. Den er den 8. utgaven, redigert av Tor Guttu. Norsk grammatikk for riksmål/moderat bokmål er også en helt oppdatert utgave. Den er revidert av Det Norske Akademi for Språk og Litteratur, som er normeringsorgan for riksmålsrettskrivningen.