SD starter bokimport

Sentraldistribusjon henter inn Trygve Arlind og Pål Erik Skramstad (bildet) og starter egen bokimport-virksomhet.

Vi ønsker å ta med det beste fra SIB og utvikle dette videre sammen med en god og seriøs eier, sier Pål Erik Skramstad.

Sammen med Trygve Arlind skal Pål Erik Skramstad være ansvarlig for Sentraldistribusjons (SD) nye importvirksomhet SD Books. Dermed har SD fått på plass de to mest rutinerte hodene innenfor denne grenen av bokbransjen. Både Arlind og Skramstad har solid importerfaring fra Narvesen/Interpress og ikke minst fra SIB (Schibsted Internasjonale Bøker). Sistnevnte ble overtatt av Vigmostad & Bjørke i fjor som en del av V&Bs oppkjøp av Schibsteds forlagsvirksomhet.

 

Enorm kompetanse

– Trygve og Pål Erik er uten tvil de beste vi kunne fått med oss på laget. De har en enorm kompetanse på området, de har et formidabelt kontaktnett i de store forlagshusene der ute og de har en høy stjerne i bokhandelen her hjemme, sier Stig Fjærvoll, administrerende direktør i Sentraldistribusjon (SD).

– Dere er primært en distributør for andre. Hvorfor egen bokimport?

– Fordi vi synes det er et interessant satsingsområde. Vi har fulgt SIB tett som deres distributør gjennom en årrekke, så vi vet hva vi går til.

 

harrypottercursed  50shadesofgreycoverart

IMPORT-VINNERE: Harry Potter og Fifty Shades.

 

Preget av fenomener

Fjærvoll understreker at det er flere gode økonomiske argumenter for denne satsingen:

– Med V&Bs kjøp av Schibsted forsvant et stort volum hos oss. Det er vi opptatt av å erstatte. For å sikre rasjonelle leveranser og optimal økonomi i forhold til forlagene som distribuerer bøker hos oss, er det viktig at vi har flest mulig eksemplarer per forsendelse. Ti prosent fra eller til kan bety mye her.

Tidvis kan det være snakk om mer enn som så:

– Dette er jo en virksomhet som preges av de store internasjonale fenomenene – som Harry Potter, Twilight-bøkene, Fifty shades, Jojo Moyes og Dan Brown. Hvis noe tar av, kan det være snakk om et femsifret antall eksemplarer – selv på engelsk, forteller Pål Erik Skramstad. Skramstad er allerede på plass hos SD, mens Arlind flytter over fra Vigmostad & Bjørke om en måneds tid.

SD Books satser på å være operative allerede i løpet av noen uker.

 

 

pal-erik-skramstad-2

IMPORTØR HOS DISTRIBUTØR: Pål Erik Skramstad.

 

 

Skal være best

Pål Erik Skramstad går fra å være ansatt i VB Import til å bli deres kanskje argeste konkurrent:

– Akkurat det har jeg et avslappet og profesjonelt forhold til. Vigmostad & Bjørke ønsker å gjøre dette på en annen måte og har flyttet lageret sitt til Bergen. Det er et valg de har gjort. Nå er jeg innstilt på å gjøre en skikkelig jobb for å løfte SD Books.

– Hva vil det si?

– At vi skal være best på sortiment, best på pris og best på service.

 

2500 titler

Også Stig Fjærvoll lover at SD Books skal ha et bredt utvalg engelskspråklige bøker:

– Det skal stort sett lyse grønt hos bokhandlerne når de søker etter en aktuell importbok hos oss. Vi kan selvsagt ikke føre alt, men planen vår er å lagerføre rundt 2500 titler. Med de to flinkeste folkene på oppgaven, vil dette utvalget også bestå av de viktigste og mest aktuelle bøkene. Lagerført i Norge, levert tre ganger i uka, med fri frakt og alt på skinner.