Ny Harry i mars

Da er det klart: 21. mars lanseres "Tørst", Jo Nesbøs 11. bok om Harry Hole

Det har vært stille om Harry Hole i tre år når han entrer arenaen igjen i mars 2017.

 

Etter noen år i relativ harmoni braker helvete igjen løs i Oslo. Unge kvinner som har vært aktive på sjekkeappen Tinder blir drept i sine egne hjem, og Harry Hole trekkes på ny inn i etterforskningen.

 

– Jeg har bestandig vendt tilbake til Harry Hole, han er min sjelekompis. Men det er jo en ganske mørk sjel, så det har som vanlig vært både en glede og emosjonelt utmattende. Men Harry og historien gjør det verdt de søvnløse nettene, sier Jo Nesbø.

 

Nora Campbelli Nesbøs forlag Aschehoug gleder seg til å utgi Harry Hle igjen.

Tørst er en ekte og solid Harry Hole-roman, med alt det innebærer av galskap, korrupsjon, maktbegjær, utspekulerte drapsmetoder og en etterforsker som aldri unnslipper helt helskinnet. Dette er en bok vi gleder oss stort til å utgi, sier hun.

 

Jubilerer

Jo Nesbø feirer i år 20 års-jubileum som forfatter. For debutromanen Flaggermusmannen (1997) vant Nesbø både Rivertonprisen og Glassnøkkelen. Den foreløpig siste, Politi (2013), hadde et førsteopplag på 220 000 og har til nå solgt over 450 000 eksemplarer. Filmen «Snømannen» med Michael Fassbender har premiere i oktober 2017.

 

Bøkene til Jo Nesbø har solgt over 30 millioner eksemplarer på verdensbasis og han er oversatt til 50 språk.

 

 

(Foto: Paul Audestad)