Bok-Norges viktigste jobb?

Tirsdag ble prosjektlederstillingen til Frankfurt 2019 utlyst.

Frankfurt 2019 er en av de største norske kultursatsingene internasjonalt noensinne, og det sier seg selv at prosjektlederstillingen blir en særdeles viktig jobb i årene frem mot bokmessen i 2019, der Norge som kjent skal være hovedland.

 

«Vi søker en prosjektleder som får hovedansvaret for å planlegge og gjennomføre denne unike, internasjonale kultursatsingen», står det i stillingsannonsen. I tillegg er det listet opp en rekke ønskede kvalifikasjoner vedkommende bør ha.

Det er NORLA, Norwegian Literature Abroad, som skal gjennomføre ansettelsen.

– Hvem ser de etter, NORLA-direktør Margit Walsø?

– Vi ser etter en som har erfaring fra større prosjekter, internasjonal erfaring og god kjennskap til norsk kulturliv. Vedkommende bør ha kjennskap til tysk og internasjonal bokbransje også.

Walsø forteller at mange ulike profiler kan være aktuelle. – Dette er en fantastisk mulighet og en utrolig spennende jobb for den som føler seg kallet.

 

frankfurt_bokmesse
Norge er hovedland på verdens største bokmesse i 2019.

 

Ikke nødvendigvis fra bransjen

Personen NORLA ser etter er ikke nødvendigvis en bokbransjeperson. Vedkommende skal ha et prosjekt-team med seg, og Walsø påpeker at de vil søke bredt ut for å finne den riktige til stillingen.

– Vi samarbeider nært med Bokmessen i Frankfurt, og vi vet mye om hva tidligere gjesteland har gjort. Så dette er en unik jobb i norsk sammenheng, men vi er ikke det første landet som er hovedland i Frankfurt.

– Har dere noen kandidater i kikkerten?

– Det kan hende, men det sier jeg ikke til deg.

– Kan utenlandske kandidater være aktuelle til jobben?

– Vi utelukker ikke noe, sier Margit Walsø.

 

Søknadsfristen er 10. oktober, og NORLA håper å få prosjektlederen på plass ganske raskt etter det.