Schulman fikk Årets bok-pris

Alex Schulman har skrevet Årets bok, skal vi tro svenske boklesere. Neste uke kommer han til Oslo.

– Jeg har aldri fått en pris i hele mitt liv. Og når jeg plutselig får en, så er det ikke hvilken som helst pris, men en pris som det svenske folket deler ut til en forfatter og en spesiell bok. Flottere enn det kan det vel ikke bli? Jeg er veldig glad, sa Alex Schulman da han ble tildelt prisen «Årets bok 2017» av Bonniers Bokklubbar i Sverige for Glöm mig (Norsk utgave: Glem meg, Gyldendal, 2017, oversatt av Inge Ulrik Gundersen).

Nesbø nominert

Prisutdelingen finner sted en gang i året, og vinneren blir stemt fram av leserne. I år var forfattere som Katherine Webb, Hanya Yanagihara og Jo Nesbø blant de nominerte.

Glem meg er en hjerteskjærende roman og en gripende skildring av behovet for kjærlighet og nærhet, men også en selvutleverende beretning om avhengighet, fornektelse og desperat streben etter forsoning.

Mitt livs hemmelighet

– Det er jo mitt livs største hemmelighet. Det føles bra å ha skrevet denne boken. Dessuten er jeg en forfatter som alltid tar utgangspunkt i meg selv. Med tanke på de mange andre historiene jeg har skrevet, fra mitt eget liv, så er jo dette urhistorien min, forteller Alex Schulman.

Forfatteren som vinner Årets bok belønnes med 30 000 svenske kroner, og både forfatter og forlag tildeles en statuett.

Alex Schulman gjester Oslo tirsdag og onsdag i neste uke.