Sandnes går til Stenersens

Sjefredaktør Cathrine Sandnes

Cathrine Sandnes har sagt opp sin stilling i Gyldendal, og går til Kagge forlag.

– Jeg gleder meg til å bygge videre på den tradisjonsrike listen til Stenersen, og samtidig bli en del av det fantastiske temaet på Kagge Forlag som Stenersen er en del av. Sammen med den enestående redaktøren Solveig Øye skal vi lage gode, viktige og morsomme bøker i årene som kommer. Gjennom Stenersen forlag får jeg muligheten til å bygge et forlag og en profil som kan utvikle sakprosaens posisjon videre, sier Cathrine Sandnes.

Nå går hun fra stillingen som for sakprosa i Gyldendal til ny stilling i J.M Stenersens forlag.

– Vi er virkelig stolte av å få Cathrine Sandnes på laget, sier forlagssjef i Kagge og J.M. Stenersens Forlag Jorunn Sandsmark. – Hun er en kapasitet av de helt sjeldne, med et skarpt blikk for gode bokprosjekter og stor faglig tyngde. Vi gleder oss til å jobbe med henne og få hennes energi og humør til oss. Hun kommer til å gi J.M. Stenersens Forlag et skikkelig løft.

Sandnes tiltrer stillingen 1. desember.

 – Udramatisk

Til Dagens Næringsliv uttalte Sandnes at jobbbyttet er helt udramatisk, og at hun ser frem til å ta fatt på oppgavene i nytt forlag:

– Jeg har fått jobbe med store, flotte prosjekter. Nå fikk jeg muligheten til å begynne i Stenersen og være med på å bygge opp en ny liste der. Stenersen har hatt mange ulike profiler opp igjennom. Nå skal jeg som redaksjonssjef bygge opp en sakprosaliste sammen med redaktør Solveig Øye, som jeg i i alle år har sett på som en av de aller, aller flinkeste i bransjen.

Sandnes tiltrådte stillingen i Gyldendal i 2017, da hun overtok for Jan Swenson. Da kom hun fra stillingen som daglig leder for Manifest tankesmie og forlag. Hun har i tillegg bred erfaring som journalist, redaktør og samfunnsdebattant. Hun har blant annet vært kulturredaktør i Dagsavisen, redaktør for Samtiden i åtte år, litteraturkritiker i Aftenposten og spaltist i Dagbladet. Hun har også utgitt tre sakprosabøker selv.